Someone tried Eagle/Hippoplayer or other MOD-Players?
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    Jeckel
    Posts: 133 from 2007/3/11
    Do you know how to configure the new EaglePlayer version to make it work on MorphOS?

    I just tried on my Pegasos2 and it lead to a sort of dead lock (100% CPU and nothing happens, no logs).
  • »01.12.16 - 14:02
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    KennyR
    Posts: 805 from 2003/3/4
    From: #AmigaZeux, Gu...
    Quote:

    hooligan wrote:
    Out of interest I loaded DeliTracker.. MAAAAAAN that app looks even uglier now than it did a decade back :-)


    Deli and Eagle always looked like butt, especially as soon as people switched to 4:3 resolutions and thickened window borders to make up for it.

    Hippo also looked like butt, but man, was it ever the best UI for mod players ever made. Got 5000 mods? No problem, didn't even slow down. I really missed HiP when I moved to MorphOS. Deli and Eagle, meh, not so much.

    But as far as I remember, even the mere act of playing a ProTracker/whatevertracker module required banging the custom hardware, and it was only much later that code was developed to do it system-friendly. Could be wrong.
  • »01.12.16 - 17:47
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    Intuition
    Posts: 1103 from 2013/5/24
    From: Nederland
    Finally I can get rid of UADE! :)
    1.67GHz 15" PowerBook G4, 1GB RAM, 128MB Radeon 9700M Pro, 64GB SSD, MorphOS 3.15

    2.7GHz DP G5, 4GB RAM, 512MB Radeon X1950 Pro, 500GB SSHD, MorphOS 3.9
  • »01.12.16 - 19:03
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    NewSense
    Posts: 1246 from 2012/11/10
    From: Manchester, UK/GB
    I'm having no success, so far, with EaglePlayer v2.05, as I just get a requester Tooltype error "Voice", and other errors, and then the 100% CPU error kicks in, and a reboot is essential.

    If anyone has a method to install/use/edit it then please say so. I used to really like EaglePlayer on Classic Amiga systems.

    Having said that JukeBox for me is all I use on MorphOS for mp3 files, virtually all my music, as it's just soooooo good. 8-D
    MacMini 1.5GHz,64MB VRAM, PowerBooks A1138/9 (Model 5,8/9),PowerMac G5 2.3GHz(DP), iMac A1145 2.1GHz 20", all with MorphOS v3.17,Airport,Bluetooth,A1016 Keyboard,T-RB22 Mouse,DVD-RW-DL,MiniMax,Firewire/USB2 & MacOSX 10.4/5.
  • »01.12.16 - 21:16
    Profile
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 11609 from 2003/5/22
    From: Germany
    > Do you know how to configure the new EaglePlayer version to make it work on MorphOS?

    I use the default configuration, except that I activated the AHI Amplifier as the only Amplifier engine. In the AHI Amplifier settings, I selected a HiFi 16 bit stero++ mode and 44.1 kHz mixing frequency. That's it. If it still doesn't work for you, it may be worth tinkering with the Configuration -> Timing settings.
  • »02.12.16 - 02:46
    Profile
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 11609 from 2003/5/22
    From: Germany
    > I just get a requester Tooltype error "Voice", and other errors, and then the
    > 100% CPU error kicks in, and a reboot is essential.

    Have you activated the AHI Amplifier?
  • »02.12.16 - 02:57
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    Stevo
    Posts: 861 from 2004/1/24
    From: #AmigaZeux
    Quote:

    Andreas_Wolf wrote:
    > I just get a requester Tooltype error "Voice", and other errors, and then the
    > 100% CPU error kicks in, and a reboot is essential.

    Have you activated the AHI Amplifier?


    I guess not since he cannot start the program. It'll crash in the background and eat 100% cpu. I know, because I tried it as well.Also tried removing the tooltypes, the default config and and all but the AHI replayer ;-)
    ---
    http://www.iki.fi/sintonen/logs/its_only_football.txt
  • »02.12.16 - 18:06
    Profile
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 11609 from 2003/5/22
    From: Germany
    > I tried it as well.Also tried removing the tooltypes, the default config and and all
    > but the AHI replayer ;-)

    I can't believe I'm the only one who is able to run Eagleplayer v2.05 on MorphOS.
  • »02.12.16 - 19:31
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    beworld
    Posts: 521 from 2010/2/10
    From: FRANCE
    same here.... not working..... 100%CPU
    i changed some config to AHI but nothing :(
    IMac G5 2.1,PowerMac 2.7,PowerBook 1.5
    My MOS ports
  • »02.12.16 - 19:34
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    tolkien
    Posts: 448 from 2013/5/29
    The exact same problem here.
    MorphOS: PowerMac G5 - PowerBook G4 - MacMini.
    Classic: Amiga 1200/060 - A500 PiStorm
  • »02.12.16 - 20:11
    Profile
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 11609 from 2003/5/22
    From: Germany
    This is my working Eagleplayer.Config:

    Code:
    /* Eagleplayer V2.05 Configuration-File */

    *Menufont "" 0
    *Modulesfont "" 0
    *Scrollfont "" 0
    CX_Popup yes
    Iconify no
    PubScreen "Workbench"
    CX_Popkey "ctrl alt e"
    CX_Priority 0
    LoadModule "RAM:"
    *SubSong 0
    LoadPlayerDir "Eagleplayers/"
    LoadEngine "14 Bit Amplifier"
    LoadEngine "8 Bit Amplifier"
    LoadEngine "AHI Amplifier" 41 45 1 65536 0 1048576
    LoadEngine "AmplifierManager"
    LoadEngine "BifatGUI"
    LoadEngine "DirListViewer"
    LoadEngine "EagleAMPGui"
    LoadEngine "EagleAMPGui.FPU"
    LoadEngine "Eagleexotic"
    LoadEngine "Eagleplayer1x-GUI"
    LoadEngine "Eagleripper"
    LoadEngine "EMPYGui"
    LoadGui "EMPYGui24" 483 354 1 1627390976 0 0
    LoadEngine "ExampleScope"
    LoadEngine "Extractor"
    LoadEngine "FFT-Analyzer"
    LoadEngine "Formatloader"
    LoadEngine "Levelgraph"
    LoadEngine "Levelmeter"
    LoadEngine "Manager"
    LoadEngine "Messagewindow"
    LoadEngine "Moduleinfo"
    LoadEngine "Noiseconverter"
    LoadEngine "Patternscroll"
    LoadEngine "Patternscroll++"
    LoadEngine "Playerloader"
    LoadEngine "Publicscreenselector"
    LoadEngine "Pysion"
    LoadEngine "Quadrascope"
    LoadEngine "RaveScope"
    LoadEngine "Samplesaver"
    LoadEngine "SpaceScope+"
    LoadEngine "Stereoscope"
    LoadEngine "Time"
    LoadEngine "Toccata-Amplifier"
    LoadEngineDir "Engines/"
    QuickStart yes
    ScrollInfos yes
    SongName no
    Filter no
    Mastervolume no
    SaveT yes
    FadeIn no
    FadeOut no
    QuitEagle yes
    EjectPlayers no
    EjectEngines no
    PlayerBatch yes
    Prefix no
    LoadFast yes
    LoadDir yes
    EPDir no
    HideAll yes
    Notify no
    Scanalways no
    ProgramMode 0
    Loadbefore no
    Randomsong no
    AutosubSong no
    Loadalways no
    SongEnd yes
    CalcDuration yes
    Dirjump no
    Randomstart no
    Timemode no
    Timeout 0
    Mintimeout 0
    Crunchmode 0
    SaveDir ""
    SSDir no
    SafeSave no
    Samplemode no
    SaveAsProtracker no
    Protect no
    PBits no
    XPKPackmethod "SQSH"
    Overwrite no
    Automaticsave no
    Password ""
    Timingmode 2
    Waitingmode 0
    Rasterlines 8
    DBFLoops 400
    Allocchannels yes
    SoftInt yes
    Autopassword no
    XFDDecrunch no
    XFDLoadSeg no
    Volume 255
    Balance 0
    Speed 0
    SmallModule no
    BigModule no
    ModuleFault yes
    Filerequestermode 2
    Iconifymode 0
    ChipRamAmplifier 0 1
    FastRamAmplifier 0 1
    NoGui no
    ExtractFirstModule no
    Instruments "ST-01:"
    Loadlist ""
    Screenmode ""
  • »02.12.16 - 21:50
    Profile
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    Jeckel
    Posts: 133 from 2007/3/11
    You configuration file does not solve the issue for me.
    It still have the tooltypes weird errors, then nothing apart of a zombie EaglePlayer process locked to 100% CPU.

    Looks like you have something special. ^^
  • »02.12.16 - 22:37
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    KennyR
    Posts: 805 from 2003/3/4
    From: #AmigaZeux, Gu...
    Quote:

    Andreas_Wolf wrote:
    > I tried it as well.Also tried removing the tooltypes, the default config and and all
    > but the AHI replayer ;-)

    I can't believe I'm the only one who is able to run Eagleplayer v2.05 on MorphOS.


    Maybe the 100% CPU thing is the system reporting too many illegal memory read/writes? Have you switched off kernel debug or something weird like that?

    Just a random guess...
  • »02.12.16 - 23:21
    Profile
  • Butterfly
    Butterfly
    Condor
    Posts: 95 from 2005/9/1
    From: Zagreb/Croatia
    Quote:

    Jeckel wrote:
    You configuration file does not solve the issue for me.
    It still have the tooltypes weird errors, then nothing apart of a zombie EaglePlayer process locked to 100% CPU.

    Looks like you have something special. ^^


    Same problem here.

    Voices and GUI errors before start and 100% CPU load after that.
  • »02.12.16 - 23:55
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    Stevo
    Posts: 861 from 2004/1/24
    From: #AmigaZeux
    Quote:

    Condor wrote:
    Quote:

    Jeckel wrote:
    You configuration file does not solve the issue for me.
    It still have the tooltypes weird errors, then nothing apart of a zombie EaglePlayer process locked to 100% CPU.

    Looks like you have something special. ^^


    Same problem here.

    Voices and GUI errors before start and 100% CPU load after that.



    Solution: delete the icon (Eagleplayer.info) :-)

    Mind you, the AHI replayer suffers from horrible timing issues...
    ---
    http://www.iki.fi/sintonen/logs/its_only_football.txt
  • »03.12.16 - 10:46
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    beworld
    Posts: 521 from 2010/2/10
    From: FRANCE
    Ohhhh it's working :-) thanks
    IMac G5 2.1,PowerMac 2.7,PowerBook 1.5
    My MOS ports
  • »03.12.16 - 11:03
    Profile Visit Website
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 11609 from 2003/5/22
    From: Germany
    > Solution: delete the icon (Eagleplayer.info) :-)

    Good find. This explains why it works for me with the icon in place, as I don't use the MorphOS icon.library but the OS3.9 icon.library (because ReAction's window.class v45.3 is incompatible with the MorphOS icon.library).
    So there seems to be some show-stopping incompatibility between the MorphOS icon.library and Eagleplayer v2.05 when it's started in WB mode with an icon present.

    > the AHI replayer suffers from horrible timing issues...

    How does this play out exactly?
  • »03.12.16 - 12:33
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    Stevo
    Posts: 861 from 2004/1/24
    From: #AmigaZeux
    Quote:

    How does this play out exactly?


    Well, in every song the timing is slightly off (bit difficult to explain, but there is a noticable slowdown here and there, samples not quite connecting, etc).. The same can be heard when using for example the 14bit AHI replayer (and to a lesser extend the AHI replayer) with Delitracker on MorphOS.
    ---
    http://www.iki.fi/sintonen/logs/its_only_football.txt
  • »03.12.16 - 15:45
    Profile
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 11609 from 2003/5/22
    From: Germany
    > in every song the timing is slightly off (bit difficult to explain, but there is a noticable
    > slowdown here and there, samples not quite connecting, etc).

    Thanks for info.

    > The same can be heard when using for example the 14bit AHI replayer (and to a lesser
    > extend the AHI replayer) with Delitracker on MorphOS.

    Yes, that's what you told in comment #7. And the Deli14BitGenie.guide states accordingly:

    "AHI [...] needs huge sample mixing buffers to work correctly [...] and for DeliTracker is doing the mixing asychroneously, the notes will not be mixed at exactly the right time."

    So AHI NotePlayer is the way to go for DeliTracker, as was already established in comment #3.
    What do you think, are the timing issues with Eagleplayer's AHI Amplifier as severe as with DeliTracker's AHI-compatible 14bit NotePlayer or more moderate like with DeliTracker's AHI NotePlayer?
  • »03.12.16 - 20:36
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    Stevo
    Posts: 861 from 2004/1/24
    From: #AmigaZeux
    Quote:

    What do you think, are the timing issues with Eagleplayer's AHI Amplifier as severe as with DeliTracker's AHI-compatible 14bit NotePlayer or more moderate like with DeliTracker's AHI NotePlayer?


    I'd say that the problems with Eagleplayer's AHI amplifier are worse than those with the Delitracker's AHI NotePlayer. Mind you, I can't really bear listening to either, annoys me too much ;-)

    You're better off with UADE or even AmiNetRadio.
    ---
    http://www.iki.fi/sintonen/logs/its_only_football.txt
  • »04.12.16 - 15:09
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    Papiosaur
    Posts: 1593 from 2003/4/10
    From: France
    Hello all,

    somebody has an archive working on MorphOS ?

    I try to launch it but a window appears say me "There exists an EaglePlayer in the System yet !""
  • »30.04.17 - 15:01
    Profile Visit Website
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 11609 from 2003/5/22
    From: Germany
    > somebody has an archive working on MorphOS ?

    As you can read in comment #16, I have Eagleplayer v2.05 working on MorphOS.
  • »30.04.17 - 20:19
    Profile
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 11609 from 2003/5/22
    From: Germany
    > Coudl you send me your drawer with config file please ?

    My config file is in comment #27. I described my changes in comment #21. Plus I had to delete the icon (see comment #33).
  • »01.05.17 - 01:05
    Profile