USB2 for MorphOS!
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    serge
    Posts: 725 from 2003/2/20
    Hi Acill,

    I think I need your help :-)

    I tryed 3 crads & VI1 and 2 NEC. Have always the same problem : When a memory stick is pluged, I can see the content, then I can copy some little files from this drive and after some seonds, it is killed.

    Should you helpme ? Do you know something about this issue ?

    Thank you for advance.
  • »01.11.06 - 10:10
    Profile
  • Moderator
    Golem
    Posts: 766 from 2003/2/28
    From: Denmark
    Have you registered Poseidon? This is pretty much a requirement to use drivers other than uhciusb.device (which is licensed).
  • »01.11.06 - 14:45
    Profile Visit Website
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    serge
    Posts: 725 from 2003/2/20
    @ golem:

    thanks for your interesting information.

    @ Platon: can you confirm what sayed Golem, and if the killed peripheral after some secondes of copy is an non registered version limitation?
    thank you guys.
  • »01.11.06 - 15:44
    Profile
  • Moderator
    Golem
    Posts: 766 from 2003/2/28
    From: Denmark
    @serge

    That was the behaviour I experienced here before registering Poseidon.
  • »01.11.06 - 15:52
    Profile Visit Website
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    Acill
    Posts: 1892 from 2003/10/19
    From: Port Hueneme, Ca.
    Serge not sure if I can help, but I did a lot of fooling and got my settings perfect enough to keep my card stable under loads. I am working a 24 hour shift tonight so I cant get to my Pegasos but I will set up a page and host my settings file so everyone can grab it and give it a try. So far everyone thats used it has had good results as well.
    AmigaOne X5000 with MorphOS Installed
    Powerbook 1.67GHZ
    Powermac Dual 2.0 GHZ G5 (Registration #1894)
    A4000T CSPPC, Mediator
    AmigaOne X5000
    Need Repairs, upgrades or a recap in the USA? Visit my website at http://www.acill.com
  • »01.11.06 - 18:18
    Profile Visit Website
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    Schlonz
    Posts: 131 from 2004/4/16
    From: Langen, Germany
    Acill:

    Thanks for your efforts.

    But wouldnt it be easier if you would either simply attach your prefs file to a posting here?

    Or, what I personally would prefer, why not making some screen shots of your settings window and post it here? In that case everyone could prefer from your efforts in a very easy way.
  • »01.11.06 - 18:45
    Profile
  • Ex-Member
    Posts: 74 from 2004/6/15
    Quote:


    @ Platon: can you confirm what sayed Golem, and if the killed peripheral after some secondes of copy is an non registered version limitation?



    Yes, that is the case. If no V3.x keyfile is used on non-licenced hardware (and currently only the onboard driver is licenced), the transfers will timeout after some time, usually showing "dead devices" after that time.
    Bye...
    Chris Hodges
  • »01.11.06 - 18:47
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    serge
    Posts: 725 from 2003/2/20
    @ platon42:
    How much time ? Few seconds, some minutes or hours?
    here, the device is dead after reading less than 1 MO.
    Is this normal for a non licensed poseidon ?

    I'm registering now my poseidon. I'll go to bank tomorow to send money.


    [ Edited by serge on 2006/11/1 21:16 ]
  • »01.11.06 - 20:14
    Profile
  • Ex-Member
    Posts: 74 from 2004/6/15
    @serge:
    > How much time ? Few seconds, some minutes or hours?

    Depends on how much data you transfer and how many transfers you do in total. After a few megabytes it time-outs. Moving the mouse in circles for a minute will timeout aswell.
    Bye...
    Chris Hodges
  • »01.11.06 - 22:46
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    GK_LKA
    Posts: 481 from 2004/3/28
    From: Hungary
    @Acill:

    It's already attached to my last post here.
    [ GK / LKA Team ]
  • »01.11.06 - 23:10
    Profile Visit Website
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    serge
    Posts: 725 from 2003/2/20
    @ GK_LKA:

    sorry for boring you, but I dont found your settings file. where can I get it please?

    thank you.
  • »02.11.06 - 00:06
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    Acill
    Posts: 1892 from 2003/10/19
    From: Port Hueneme, Ca.
    Chris is there an easy way for us USA types to send you a payment for the MOS registration? Whats the price to register it? Also once I tweeked my settings I never get any hardware time out that I can see while using a 2.0 device. Maybe I am just lucky?
    AmigaOne X5000 with MorphOS Installed
    Powerbook 1.67GHZ
    Powermac Dual 2.0 GHZ G5 (Registration #1894)
    A4000T CSPPC, Mediator
    AmigaOne X5000
    Need Repairs, upgrades or a recap in the USA? Visit my website at http://www.acill.com
  • »02.11.06 - 02:47
    Profile Visit Website
  • Moderator
    guruman
    Posts: 455 from 2003/7/22
    All the instructions for registering Poseidon are reported here: http://www.platon42.de/poseidonreg.html
    You can fill the form also from the prefs in MorphOS.

    I didn't think there were still this many people unregistered: Chris work is great, and so is his support. When 3.3 got released, without any limit for the Pegasos onboard chipset and even no annoying requester, I got even more impressed. And also the decision to let the MorphOS user decide how much Poseidon is worth to him, is something I really think should be rewarded. I decided to pay the upgrade fee (15 Euro) IIRC, because Posedon 2.x was somewhat registered for us. But I might chip in some additional money if I'll get upgrades in the future.
    In the end I'd suggest everybody to register to Poseidon ASAP, regardless of the fact you're going to use a PCI USB2 controller or not. It's worth it, Chris deserves it, and shame on those who won't do it.

    Kind regards,
    Andrea
  • »02.11.06 - 10:32
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    matt3
    Posts: 345 from 2004/2/10
    I'm having trouble with my usb hard drive with usb2.

    It give read/write (at least I think it is mentions blocks etc., I can't read the language to confirm.)

    As soon as I plug it in it generates errors and kills massstorage.device.

    I have tried 2 cards, an nec and via. The Nec doesn't work and the via works with mice and thumb drives.

    Interestingly if I try to go to system setting the system locks up.

    Lastly the mb usb won't work when the via is plugged in.

    Any ideas?

    Matt
  • »11.11.06 - 12:26
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    serge
    Posts: 725 from 2003/2/20
    So, so, so,

    I registred to poseidon. Thanks Platon.

    I injected the key on poseidon, and since that, all works good.
    I copied from an USB hard drive 13.6 GO to my IDE HD on 33 minutes.
  • »11.11.06 - 18:01
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    matt3
    Posts: 345 from 2004/2/10
    Will registration solve the problems I've encountered?
  • »11.11.06 - 21:23
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    SoundSquare
    Posts: 1207 from 2004/12/1
    From: Paris, France
    Quote:

    I'm having trouble with my usb hard drive with usb2.

    It give read/write (at least I think it is mentions blocks etc., I can't read the language to confirm.)

    As soon as I plug it in it generates errors and kills massstorage.device.

    I have tried 2 cards, an nec and via. The Nec doesn't work and the via works with mice and thumb drives.

    Interestingly if I try to go to system setting the system locks up.

    Lastly the mb usb won't work when the via is plugged in.


    got exactly the same issue, registration didn't help.
  • »13.11.06 - 09:33
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    matt3
    Posts: 345 from 2004/2/10
    Thanks SoundSquare for the information.

    I doubt if trying yet another card will solve the problem.

    I wonder if it's a bug in a device driver or perhaps an issue with poseidon?

    Take care,

    Matt
  • »13.11.06 - 12:36
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    SoundSquare
    Posts: 1207 from 2004/12/1
    From: Paris, France
    Quote:

    Thanks SoundSquare for the information.


    haha no problem, i doubt i'm being of any help here unfortunately. I tweaked Poseidon so much lately to try to get something working that i may have screwed it up. And i haven't used my Peg much for the last 2 weeks, but if i get it to work i'll tell you !
  • »13.11.06 - 14:34
    Profile
  • MorphOS Developer
    CISC
    Posts: 617 from 2005/8/27
    From: the land with ...
    Quote:

    I have tried 2 cards, an nec and via. The Nec doesn't work and the via works with mice and thumb drives.


    For non-hispeed devices you need OHCI driver too (except with VIA which is UHCI)...


    - CISC
  • »13.11.06 - 20:52
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    matt3
    Posts: 345 from 2004/2/10
    Thanks CISC for the info.

    SoundSquare - Good luck trying, I tried all the combinations in the massstorage class with no luck. Strange the usb drive works fine in a 1.1 port but generates read/writes in the 2.0. Every other device works flawless with the 2.0.

    Take care,

    Matt
  • »14.11.06 - 02:46
    Profile