Problem on Quad G5
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    Papiosaur
    Posts: 1669 from 2003/4/10
    From: France
    Hello,

    i have a problem with my Quad G5 sice 3 weeks, at startup (power) fan speed up and nothing...

    Sometimes MorphOS start...

    Any ideas please ?

    Thanks
  • »26.06.22 - 04:50
    Profile Visit Website
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    NewSense
    Posts: 1285 from 2012/11/10
    From: Manchester, UK/GB
    Will it start from the MorphOS installation media? :-?
    MacMini 1.5GHz,64MB VRAM, PowerBooks A1138/9 (Model 5,8/9),PowerMac G5 2.3GHz(DP), iMac A1145 2.1GHz 20", all with MorphOS v3.17,Airport,Bluetooth,A1016 Keyboard,T-RB22 Mouse,DVD-RW-DL,MiniMax,Firewire/USB2 & MacOSX 10.4/5.
  • »26.06.22 - 05:25
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    Papiosaur
    Posts: 1669 from 2003/4/10
    From: France
    @Newsense : impossible to open the DVD drive...

    When i press the power button, the red led switch on then switch off... maybe could help...

    [ Edité par Papiosaur 26.06.2022 - 08:01 ]
  • »26.06.22 - 05:36
    Profile Visit Website
  • Moderator
    Kronos
    Posts: 2099 from 2003/2/24
    https://discussions.apple.com/thread/2589005
  • »26.06.22 - 07:36
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    koszer
    Posts: 1184 from 2004/2/8
    From: Poland
    Quote:

    Papiosaur wrote:
    Any ideas please ?
    Thanks


    Sadly, it may be anything, ranging from a dying PSU to an overheated (and partially desoldered) U4 "KODIAK" kinda-northbridge chip on the back of the motherboard. If you have a known working PSU I'd reccomend starting with that.
  • »26.06.22 - 07:38
    Profile
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2720 from 2003/3/5
    From: Canada
    Start by disconnecting power from the optical drive - if that helps, it’d point out to issues with the power supply.
  • »26.06.22 - 13:58
    Profile Visit Website
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    Papiosaur
    Posts: 1669 from 2003/4/10
    From: France
    Thanks jacadcaps for the tips.

    Seems to be my graphic card is out, i have changed it and now is ok (for the moment..).

    Radeon X1950Pro 256Mb replaced by a X1950GT 512Mb.

    Thanks to all for your help!

    New question: MorphOS recognize only 256Mb on my X1950GT, normal ?

    [ Edité par Papiosaur 26.06.2022 - 17:33 ]
  • »26.06.22 - 15:22
    Profile Visit Website
  • MorphOS Developer
    zukow
    Posts: 620 from 2005/2/9
    From: Poland
    Quote:

    New question: MorphOS recognize only 256Mb on my X1950GT, normal ?


    yes, that's normal
  • »26.06.22 - 19:22
    Profile Visit Website
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 11719 from 2003/5/22
    From: Germany
    > The 512Mb are used or only 256 are supported please ?

    Only up to 256 MiB VRAM are used/supported by MorphOS.
  • »27.06.22 - 11:32
    Profile