Booting 3.16
  • Caterpillar
    Caterpillar
    flip
    Posts: 36 from 2005/8/25
    From: Somewhere in U...
    Hi to all.

    I try to made a clean boot 3.16 for MorpOS on My Pegasos II.
    I made a copy of My old installation, formatted the partition where the OS was and
    installed from cd the OS.
    After completed the installation, I reboot the Peg without the cd, but get a Ambient white screen with only a mouse pointer and nothing other...

    What i can do?

    Thanks, Flip971.
    -------------------------------------------------------
    Pegasos II/G4 1GHz/MOS 3.16
    2,0Gb Ram/80GbHd/ATIRadeon9000VI-VO/DVDBurner
  • »16.03.22 - 15:47
    Profile
  • MorphOS Developer
    geit
    Posts: 977 from 2004/9/23
    Well, why didnt you just update your old installation?

    You did it the overcomplicated way and probably made a mistake hard to diagnose. Now you have somehow mixed up old and new files or forgot to copy files your setup requires.

    MorphOS is not Windows. *EVERY* update is a clean install and nothing gets overwritten or delete unless it was always included like the included applications, tools, utilities and games.

    You can try booting the CD once more and "update" again. This should fix your boot problem, unless you have something in your user#?-startup files, which you did not copy back.
  • »16.03.22 - 16:05
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    sailor
    Posts: 245 from 2019/5/9
    From: Central Bohemi...
    Sorry, I have no simple advice.
    Normally I have in my Pegasos 2 gfx card Radeon 9800PRO.

    But month ago I tested something on AmigaOS, so I changed card to Radeon 9000PRO. And this card also didn't work with MorphOS ( black screen or white screen). With OF and AmigaOS was fine.

    I have now MorphOS 3.15. I am not sure, but I think that with some older MorphOS version it worked.

    If you have another gfx card, try to change it.
    AmigaOS: Micro A1-C, AmigaOne XE, Pegasos II, Sam440ep-flex, AmigaOneX1000
    MorphOS: Efika 5200b, Pegasos I, Pegasos II, Powerbook G4, Mac Mini, iMac G5, Powermac G5 Quad
  • »16.03.22 - 20:41
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    polluks
    Posts: 687 from 2007/10/23
    From: Gelsenkirchen,...
    @sailor
    Did you report the 9000PRO issue?
    Pegasos II G4: MorphOS 3.9, Zalman M220W · iMac G5 12,1 17", MorphOS 3.16
    Power Mac G3: OSX 10.3 · PowerBook 5,8: OSX 10.5, MorphOS 3.16
  • »16.03.22 - 21:10
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    sailor
    Posts: 245 from 2019/5/9
    From: Central Bohemi...
    @polluks
    no, I have no debuglog and I am not sure 100% if it works with lower version
    AmigaOS: Micro A1-C, AmigaOne XE, Pegasos II, Sam440ep-flex, AmigaOneX1000
    MorphOS: Efika 5200b, Pegasos I, Pegasos II, Powerbook G4, Mac Mini, iMac G5, Powermac G5 Quad
  • »17.03.22 - 07:01
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    polluks
    Posts: 687 from 2007/10/23
    From: Gelsenkirchen,...
    I see, you cannot use the standard report tool, but sometimes reporting the vendor ID and product ID may unlock the card :-)

    Something like
    Code:
    4966  RV250 [Radeon 9000 Series]
    10f1 0002 RV250 If [Tachyon G9000 PRO]
    148c 2039 RV250 If [Radeon 9000 Pro "Evil Commando"]
    1509 9a00 RV250 If [Radeon 9000 "AT009"]
    1681 0040 RV250 If [3D prophet 9000]
    174b 7176 Radeon 9000 Pro
    174b 7192 RV250 If [Radeon 9000 "Atlantis"]
    17af 2005 RV250 If [Excalibur Radeon 9000 Pro]
    17af 2006 RV250 If [Excalibur Radeon 9000]
    Pegasos II G4: MorphOS 3.9, Zalman M220W · iMac G5 12,1 17", MorphOS 3.16
    Power Mac G3: OSX 10.3 · PowerBook 5,8: OSX 10.5, MorphOS 3.16
  • »17.03.22 - 13:38
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    sailor
    Posts: 245 from 2019/5/9
    From: Central Bohemi...
    Thanks,
    I can use serial debug and check product + vendor ID under AmigaOS.
    But this card under MorphOS for me is not important, 9800PRO is much better. 9000PRO is best for AmigaOS.

    I wrote this because I saw that flip also used Radeon 9000 (according to his signature) and problem could be attached to gfx.
    AmigaOS: Micro A1-C, AmigaOne XE, Pegasos II, Sam440ep-flex, AmigaOneX1000
    MorphOS: Efika 5200b, Pegasos I, Pegasos II, Powerbook G4, Mac Mini, iMac G5, Powermac G5 Quad
  • »17.03.22 - 14:52
    Profile
  • Caterpillar
    Caterpillar
    flip
    Posts: 36 from 2005/8/25
    From: Somewhere in U...
    Hi to all.

    I resolve the problem, using a new hdd and copying the file i need.
    Now I have a 3.16 clean install!!!

    Thanks to all.
    -------------------------------------------------------
    Pegasos II/G4 1GHz/MOS 3.16
    2,0Gb Ram/80GbHd/ATIRadeon9000VI-VO/DVDBurner
  • »17.03.22 - 21:41
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    polluks
    Posts: 687 from 2007/10/23
    From: Gelsenkirchen,...
    @sailor
    I see, just for the sake of completeness.

    @flip
    fine :-)
    Pegasos II G4: MorphOS 3.9, Zalman M220W · iMac G5 12,1 17", MorphOS 3.16
    Power Mac G3: OSX 10.3 · PowerBook 5,8: OSX 10.5, MorphOS 3.16
  • »18.03.22 - 20:50
    Profile