Slow download speeds
  • Cocoon
    Cocoon
    Posts: 45 from 2019/10/15
    My Setup:

    iMac G5 20" iSight with 2.5GB ram
    Cat 6 cable into gigabit switch into fibre router. ( Have 200Mbps up and down ).
    Dual boot OSX 10.5.8 and MorphOS 3.13

    Downloading from OSX I get much faster download speeds than in MorphOS.

    Is this a limitation of MorphOS itself or is it an OWB issue?

    Edit: Uploading screenshots via attach file here doesn't seem to work?

    Error: 1: /var/www/morphzone.org/modules/newbb_plus/cache/attachments/ does not exist or is not writable.

    JfFd4pY.png
    JfFdi9c.png

    [ Edited by MoerBoer 01.07.2020 - 20:23 ]
  • »01.07.20 - 18:14
    Profile
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 11006 from 2003/5/22
    From: Germany
    > Is this a limitation of MorphOS itself or is it an OWB issue?

    It's a limitation of NetStack (the MorphOS TCP/IP stack) and the SANA-II driver interface.
  • »01.07.20 - 19:56
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Templario
    Posts: 374 from 2012/4/28
    From: Palencia city ...
    Quote:

    Andreas_Wolf escribió:
    > Is this a limitation of MorphOS itself or is it an OWB issue?

    It's a limitation of NetStack (the MorphOS TCP/IP stack) and the SANA-II driver interface.


    This is the explanation why my PowerBook connected by wifi the OWB shows slow the sites and donwload the files.
    Thank you for this explanation; in a next versions of MorphOS is possible fixed this?
    Free programs&games:
    http://www.morguesoft.eu
  • »02.07.20 - 09:51
    Profile Visit Website
  • jPV
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    jPV
    Posts: 1664 from 2003/2/24
    From: po-RNO
    Didn't this also depend your own network infrastructure somehow? For some users it can be extremely slow like that few hundred kilobytes per second in the screenshot, but for others it isn't that bad.

    When I try to download the SpeedDreams_2.0_data.zip from MorphOS Storage (I assume it's the same file/location), I get full speed with my 10/10Mbps network.. OWB reports steady 1.2MB/s with my Mac mini.

    Wifi is a different case, but with cables I've always got good speeds on MorphOS systems.
  • »02.07.20 - 19:03
    Profile Visit Website
  • Cocoon
    Cocoon
    Posts: 45 from 2019/10/15
    Yeah, it's strange. But on the same machine, with 2 different os's, the speeds are radically different as per my screenshots.

    There isn't much wrong with my connection, running from my MacPro 5.1 :)

    9700621974.png
  • »03.07.20 - 08:14
    Profile
  • Caterpillar
    Caterpillar
    Posts: 22 from 2020/5/1
    You probably need to tweak your TCP Window Size settings. Can't remember right now if it's possible or not in MorphOS.

    Some info here: https://fasterdata.es.net/host-tuning/
  • »11.07.20 - 14:11
    Profile
  • Cocoon
    Cocoon
    Posts: 45 from 2019/10/15
    Wow! That made a huge difference!

    I upped and upped it until it peaked out. I'm not sure what the network card's limit is. I've tried Googling it, but don't get much info, and I'm pretty sure it's not a gigabit interface.

    Anyway, I ended up with this

    TCP_SENDSPACE=1024000 TCP_RECVSPACE=1024000
    LOGFILENAME="t:NetStack.log"
    MAXMEM=1024

    Download speed

    [ Edited by MoerBoer 11.07.2020 - 20:00 ]
  • »11.07.20 - 17:37
    Profile