FinalWriter 97 sudden inexplicable failure..
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    Posts: 142 from 2013/8/25
    Quote:

    NewSense wrote:
    @ jPV - You're right, as usual.

    I had just used a screenmode higher than 8-bit and the program cannot handle that, it will work OK on 8-bit screens, up to 256 colours, but higher than that it seems, and it's almost unuseable - as I set it up when I first used MorphOS to use a 24 bit screen, and the background was so dark I could barely even make out the mouse cursor on the screen/GUI.



    If I select "Same as Workbench" it also works well for me (Not at MorphOS at the moment - but believe this was the final option under the various screenmodes).
  • »15.08.19 - 09:45
    Profile
  • jPV
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    jPV
    Posts: 1719 from 2003/2/24
    From: po-RNO
    Quote:

    Ginger1 wrote:
    Quote:

    NewSense wrote:
    @ jPV - You're right, as usual.

    I had just used a screenmode higher than 8-bit and the program cannot handle that, it will work OK on 8-bit screens, up to 256 colours, but higher than that it seems, and it's almost unuseable - as I set it up when I first used MorphOS to use a 24 bit screen, and the background was so dark I could barely even make out the mouse cursor on the screen/GUI.



    If I select "Same as Workbench" it also works well for me (Not at MorphOS at the moment - but believe this was the final option under the various screenmodes).


    It probably depends on what kind of screenmode you have set for Ambient then. With my 24bit (enhanced) Ambient screen I got wrong colors with the "Same as Workbench" option.
  • »15.08.19 - 10:08
    Profile Visit Website
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    NewSense
    Posts: 1013 from 2012/11/10
    From: Manchester, UK/GB
    I was looking to load up Final Writer 97 / 5.06 for some word processing earlier, and got a blank GUI window with the Final Writer title screen, and then a freeze/lockup on my system so you couldn't do anything else, other than reboot.

    Thought the prefs might be faulty, so dispensed with the old ones for new ones to be created on re-startup of the program, and sure enough I got the Final Writer ScreenMode requester, so chose an 8 bit screen with 256 colours but the same situation occurred again - freeze/lockup - anyone else encountered the same issues recently? :-?

    I can't use/get Final Writer to load up at the moment. I'll try a few other changes but I am not optimistic it's resolvable ATM. :-(
    MacMini 1.5GHz,10,2,64MB VRAM,1GB,Airport, Bluetooth,A1016 Keyboard,T-RB22 Mouse,DVD-RW-DL+CD-RW,Iomega MiniMax,Belkin 6 port 3 x Firewire/3 x, USB2, MorphOS 3.12, Mac OSX 10.4/10.5, A1138+A1139 PwrBk MOS v3.12,Model 5,8/5,9, & PowerMac G5 2.3GHz(DP)
  • »29.12.20 - 07:14
    Profile
  • jPV
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    jPV
    Posts: 1719 from 2003/2/24
    From: po-RNO
    I still have the same Final Writer installation and the same settings, and it still works just fine for me. I've occasionally written small documents with it and printted them without problems. And it still starts fine now with the latest MorphOS versions etc... so hard to say, but let's see if we figure out anything...

    [ Edited by jPV 07.01.2021 - 20:17 ]
  • »07.01.21 - 18:16
    Profile Visit Website