Mapparium - OpenStreetMap client for all Amiga systems
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    pegasos-sigi2
    Posts: 241 from 2006/8/31
    Great !

    But can you add some ease routing ?
    Spreedy - The spreedsheet editor of MorphOS
    Calimero - Do you know about the new DTP Program for MorphOS ?
  • »12.06.16 - 13:17
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    pegasos-sigi2
    Posts: 241 from 2006/8/31
    And i find a bug in 0.4.

    The button "Find me" works wrong. It deliver the wrong place.
    I connect with the Internet over a mobil with HSUPA.
    Maparium shows me ever time "Dortmund" not "Westerkappeln".

    [ Edited by pegasos-sigi2 12.06.2016 - 17:25 ]
    Spreedy - The spreedsheet editor of MorphOS
    Calimero - Do you know about the new DTP Program for MorphOS ?
  • »12.06.16 - 13:23
    Profile
  • ASiegel
    Posts: 888 from 2003/2/15
    From: Central Europe
    Quote:

    pegasos-sigi2 wrote:
    And i find a bug in 0.4.

    The button "Find me" works wrong. It deliver the wrong place.
    I connect with the Internet over a mobil with HSUPA.
    Maparium shows me ever time "Dortmund" not "Westerkappeln".

    It´s not a bug. Geolocating via IP addresses is known to be quite imprecise. Sometimes more, sometimes less.

    Specifically when using cellular connections, the issue can be quite bad as mobile devices get assigned a new IP very frequently as opposed to ADSL users who, despite having no static IP, often use the same IP for weeks or even months at a time unless you reboot your router quite often (see Deutsche Telekom).
  • »12.06.16 - 17:33
    Profile
  • Butterfly
    Butterfly
    Posts: 76 from 2015/3/31
    Quote:

    pegasos-sigi2 wrote:
    But can you add some ease routing ?


    at least I planed so ;-) to include some simple possiblity to search for a route but I'm not completely sure about the GUI interface.

    about this ip localization. Yes this is very unprecise most of the time. Fun fact when I search for my cell phone number (Germany O2) sometimes the result is just "Europe", ehm yes, thanks for that information ;-)
  • »13.06.16 - 15:31
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    eliot
    Posts: 458 from 2004/4/15
    Hello,

    I just had a look at the current version.
    Loading tracks in FIT data format works great.
    But is it possible to just render the selected tracks but not all loaded tracks?

    [ Edited by eliot 18.06.2016 - 23:03 ]
    regards
    eliot

    www.exception-dev.de
  • »18.06.16 - 06:52
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    ernsteiswuerfel
    Posts: 168 from 2015/6/18
    From: Funeralopolis
    Played around a bit with Mapparium. Running fine on my Powerbook, thanks for your effort!
    PMac G5 11,2. PMac G5 7,3. PBook G4 5,8. PBook G4 5,6. [MorphOS 3.9 / Gentoo Linux / Ubuntu MATE 16.10] A1200. ACA-1233/55, Indivision AGA Mk2, 4 GiB CF. [Amiga OS 3.9]
  • »24.06.16 - 10:58
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    pegasos-sigi2
    Posts: 241 from 2006/8/31
    Here you can download a AddOn to mapparium: gps_point

    With this addon and a gps usb reciver mappariun can move the display to your actual position.
    This little prog is compiled only for morphos.
    The second system, thats working on is 68k, but i can't compile for it.
    Aros did't work at all, because of lack of ARexx.
    OS4 did't work, too, because the lack of Poseidon USB Stack.
    Spreedy - The spreedsheet editor of MorphOS
    Calimero - Do you know about the new DTP Program for MorphOS ?
  • »25.06.16 - 18:21
    Profile
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    amigadave
    Posts: 2459 from 2006/3/21
    From: Lake Shastina,...
    I haven't read through all the posts in this thread, but does this application work for USA MorphOS users, or does it only work for European countries? Is there some way to import maps of the entire USA & Canada?

    Also, do you think that it will work on emulated Amiga 68k systems in the near future? I have a MacMini with an Intel Core2Duo CPU (upgraded to fastest that will work in the older Intel MacMini), that I have been thinking about installing in my car. I could boot Windows, or MacOSX to run one of the commercially available GPS navigation software packages, but would love to have something similar that runs under AmigaOS emulation instead. Even if this is just a map application, and has no navigation abilities, it would still be useful.
    MorphOS - The best Next Gen Amiga choice.
  • »26.06.16 - 18:05
    Profile
  • Butterfly
    Butterfly
    Posts: 76 from 2015/3/31
    @pegasos-sigi2

    Very nice. sadly I do not have such device, but I guess even NMEA-device would do it?

    @amigadave

    It's worldwide available. Amiga m68k Version is available but it needs a GFX-Card and a FPU, which should be no problem when using UAE ;-)

    @eliot

    Thanks for testing it, the next version will include a way to hide the tracks/routes from display
  • »27.06.16 - 18:35
    Profile Visit Website
  • Butterfly
    Butterfly
    Posts: 76 from 2015/3/31
    Mapparium 0.5

    OpenStreetMap viewer for all Amiga systems. Now with route calculation.

    Changes

    • FIX: AROS invisible search text
    • ADD: Routing calculation via YOUR or OpenLS
    • FIX: better Prefs window
    • ADD: Save/load routes from GPX
    • CHG: Open TrackView or RouteView on Show/Edit Button
    • CHG: Moved Track title edit into TrackView
    • ADD: Context sensitive Add Button
    • ADD: Possibility to hide/show tracks/route
    • FIX: Faster drawing for 68k Amiga


    Download at Mapparium Page
  • »27.06.16 - 18:37
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    pegasos-sigi2
    Posts: 241 from 2006/8/31
    Quote:

    ALB42 wrote:
    @pegasos-sigi2

    Very nice. sadly I do not have such device, but I guess even NMEA-device would do it?

    @amigadave

    It's worldwide available. Amiga m68k Version is available but it needs a GFX-Card and a FPU, which should be no problem when using UAE ;-)

    @eliot

    Thanks for testing it, the next version will include a way to hide the tracks/routes from display


    The gps usb devices are serial2usb devices. They send NMEA 0183 with a serial protocol over usb.
    You can try to include it in mapparium, if you wish. Add a serial device reader and a NMEA Parser.

    Test of new version of mapparium:

    The router works generaly, but a search of any places ends up in a Error Requester.
    You can test this , if you try to find a route from "Hollenbergs Hügel". This place kills the router.


    [ Edited by pegasos-sigi2 28.06.2016 - 03:08 ]
    Spreedy - The spreedsheet editor of MorphOS
    Calimero - Do you know about the new DTP Program for MorphOS ?
  • »27.06.16 - 22:48
    Profile
  • Butterfly
    Butterfly
    Posts: 76 from 2015/3/31
    @pegasos-sigi2:

    I'm playing around with it already a little bit ;-)
    GPS Mouse
  • »30.06.16 - 19:47
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    pegasos-sigi2
    Posts: 241 from 2006/8/31
    Quote:

    ALB42 wrote:
    @pegasos-sigi2:

    I'm playing around with it already a little bit ;-)
    GPS Mouse


    68k use the poseidon USB stack, too. So it works.
    But WinUAE ??.

    Other thing: If you able to include something like Google Earth in your prog, you are my hero ;-)

    [ Edited by pegasos-sigi2 01.07.2016 - 01:26 ]
    Spreedy - The spreedsheet editor of MorphOS
    Calimero - Do you know about the new DTP Program for MorphOS ?
  • »30.06.16 - 21:22
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    pegasos-sigi2
    Posts: 241 from 2006/8/31
    @ALB42:

    I planned a new addon for mapparium, but i need any new features in mapparium.
    I need in mapparium: little colored flags (position lat + lon ccoordinates like googlemaps ), Title in the flags, New AREXX comands for this, A new window with a list of this flags, Save/Load this list of flags.
    I can only begin to code, if mapparium support this.

    This addon is secret! ;-)


    [ Edited by pegasos-sigi2 01.07.2016 - 18:35 ]
    Spreedy - The spreedsheet editor of MorphOS
    Calimero - Do you know about the new DTP Program for MorphOS ?
  • »01.07.16 - 14:34
    Profile
  • Butterfly
    Butterfly
    Posts: 76 from 2015/3/31
    @pagasos-sigi2:

    k -> see PM
  • »01.07.16 - 15:48
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    pegasos-sigi2
    Posts: 241 from 2006/8/31
    Quote:

    ALB42 wrote:
    @pagasos-sigi2:

    k -> see PM


    I Answer ;-)
    Spreedy - The spreedsheet editor of MorphOS
    Calimero - Do you know about the new DTP Program for MorphOS ?
  • »01.07.16 - 16:58
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    polluks
    Posts: 301 from 2007/10/23
    From: Gelsenkirchen,...
    By the way: Why do I have to select a language again?
    We have already lp_PreferredLanguages :-)
    Pegasos II G4: MorphOS 3.9, Zalman M220W
    Power Mac G3: OSX 10.3 · PowerBook 5,8: OSX 10.5, MorphOS 3.9
  • »04.07.16 - 11:41
    Profile
  • Butterfly
    Butterfly
    Posts: 76 from 2015/3/31
    @polluks:

    Because I'm a bloody lame Noob?

    Seriously, I found this structure I don't know how to use.
  • »05.07.16 - 19:19
    Profile Visit Website
  • Butterfly
    Butterfly
    Posts: 76 from 2015/3/31
    Mapparium 0.6
    Finally got the time to finish Version 0.6
    Changes

    • ADD: Image List with EXIF position Data
    • ADD: Image preview
    • ADD: AREXX commands for Add images to imagelist
    • ADD: Menu for Main window and ImageList
    • ADD: Active Route color
    • ADD: Overall statistics
    • FIX: Color settings

    Download as always on Mapparium Page
  • »10.07.16 - 18:55
    Profile Visit Website
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    amigadave
    Posts: 2459 from 2006/3/21
    From: Lake Shastina,...
    For someone who keeps writing that they are a "Noob", you seem to be making very good progress. Congratulations on the most recent version completion.

    It's users/programmers like you who make this community great.
    MorphOS - The best Next Gen Amiga choice.
  • »10.07.16 - 20:10
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    polluks
    Posts: 301 from 2007/10/23
    From: Gelsenkirchen,...
    @amigadave
    ack!

    In the readme is missing:
    AddJPG "<Filename>"
    AddJPGPos <lat> <lon> "<Filename>"
    LOCKIMAGELIST
    UNLOCKIMAGELIST

    Style guide:
    File --> Project
    Trailing "..."

    works
    Code:
    rxcmd MAPPARIUM.1 hide

    doesn't work
    Code:
    rxcmd MAPPARIUM.1 quit
    Pegasos II G4: MorphOS 3.9, Zalman M220W
    Power Mac G3: OSX 10.3 · PowerBook 5,8: OSX 10.5, MorphOS 3.9
  • »10.07.16 - 20:35
    Profile
  • Butterfly
    Butterfly
    Posts: 76 from 2015/3/31
    @amigadave:
    this noobie-ness is more related to Amiga/MUI Stuff than to programming in general. I've never worked with MUI, locale und such stuff before I started using it with freepascal/LCL. I guess the MUI creators would cry if they look to LCL code see how I bend the MUI stuff to fit into the LCL-system ;-)

    @polluks:

    Thanks for report. The documentation I left out because of time.. too much other things to do at moment so I decided to keep them as private for pegasos-sigi2 (because thats the reason I included it) and describe them later for the public.

    StyleGuide - Is there a written, some kind of official style guide? I never heard of.
    File -> Project could be done, even I do not really get the difference :-P, I'm more used to File
    and the "..." I never got that meaning, it seems very different in some applications.
    in some it means a requester/window will open... in other cases only for the one open filerequesters, others I do not see any clear line
    (EditPad in OS3.9 for example has ... for New... but there is no requester if you select it)

    I thought "quit" is like "hide" an internal command handled already by MUI itself. So I'm not sure what to do here.
  • »12.07.16 - 17:20
    Profile Visit Website
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 1494 from 2003/3/5
    From: Canada
    Quote:

    ALB42 wrote:
    StyleGuide - Is there a written, some kind of official style guide? I never heard of.



    There's some old obscure document by CBM about this somewhere... ;) The '...' in menus is supposed to be used if the menu action leads to opening a new window (be it requester or a new application window - does not matter).
  • »12.07.16 - 18:01
    Profile Visit Website