Problem with OpenURL
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    Papiosaur
    Posts: 1669 from 2003/4/10
    From: France
    Hello,

    i have a problem with OpenURL.

    I have a text file with "mailto:mymail" but Iris don't launch when i click on the file accessible with an icon.

    To test it open MorphOS-Storage on OWB, open Chrysalis drawer on the left and click on mail icon on the same line of Chrysalis pack.

    Thnaks for your returns ;-)
  • »19.08.22 - 12:31
    Profile Visit Website
  • MorphOS Developer
    geit
    Posts: 994 from 2004/9/23
    I would guess the link is not correct implemented as nether Firefox nor Wayfarer show the mail icon, while OWB does.
  • »19.08.22 - 13:11
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    Papiosaur
    Posts: 1669 from 2003/4/10
    From: France
    Quote:

    geit a écrit :

    I would guess the link is not correct implemented as nether Firefox nor Wayfarer show the mail icon, while OWB does.


    Yes the icon is showed only on OWB because it support mimetype.
  • »19.08.22 - 13:14
    Profile Visit Website
  • MorphOS Developer
    Piru
    Posts: 550 from 2003/2/24
    From: finland, the l...
    Quote:

    Papiosaur wrote:
    I have a text file with "mailto:mymail" but Iris don't launch when i click on the file accessible with an icon.

    To test it open MorphOS-Storage on OWB, open Chrysalis drawer on the left and click on mail icon on the same line of Chrysalis pack.


    This is not how mailto links work.

    You must have a "mailto:whatever@example.invalid" as link target instead of some ".mail" text file hosted on the site.

    [ Edited by Piru 19.08.2022 - 16:26 ]
  • »19.08.22 - 13:25
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    Papiosaur
    Posts: 1669 from 2003/4/10
    From: France
    Hello Piru,

    ha ok thanks

    now i use a mimetype with OWB which execute the text file "openurl mailto:mymail".

    It work but unfortunaly only if Iris is already launched...

    Nothing append if Iris is not launched.

    Maybe a problem with OpenURL command or prefs?


    [ Edité par Papiosaur 19.08.2022 - 17:35 ]
  • »19.08.22 - 15:33
    Profile Visit Website
  • MorphOS Developer
    Piru
    Posts: 550 from 2003/2/24
    From: finland, the l...
    I don't get it, why would you do that?

    Just use standard mailto: URLs. They work the same in all systems without any need to manual mimetype configuration.
  • »19.08.22 - 15:37
    Profile
  • ASiegel
    Posts: 1349 from 2003/2/15
    From: Central Europe
    Quote:

    Papiosaur wrote:
    Quote:

    Piru a écrit :
    I don't get it, why would you do that?


    To send easiest a mail to developer with Iris via MorphOS-Storage

    This is not at all the "easiest" approach though.

    That would be using a proper mailto link directly on the MorphOS Storage website which contains a full email address as part of the link and not inside an external file.

    Of course, this may mean you are leaking email addresses that could be easily fetched by web crawlers.

    If you would like to prevent this to stop people from receiving spam mail, you might want to use more elaborate approaches. In any case, using a ".mail" text file is not a solution.
  • »19.08.22 - 16:19
    Profile
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2719 from 2003/3/5
    From: Canada
    You do not need any mimetype hacks for that. Just use a mailto link and it will work with any browser on any platform.
  • »19.08.22 - 16:20
    Profile Visit Website
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    Papiosaur
    Posts: 1669 from 2003/4/10
    From: France
    Quote:

    jacadcaps a écrit :
    You do not need any mimetype hacks for that. Just use a mailto link and it will work with any browser on any platform.


    Yes, BeWorld has improuved MorphOS-Storage but Iris is not launched when i click on mailto icon...

    Work on PC, Outlook is launched.
  • »19.08.22 - 16:22
    Profile Visit Website
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2719 from 2003/3/5
    From: Canada
    It means your OpenURL configuration is incorrect.
  • »19.08.22 - 16:57
    Profile Visit Website