New Modern Webkit-based Browser In Development
  • MDW
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    MDW
    Posts: 356 from 2003/7/26
    From: Wroclaw/Poland
    I can't login to SoundCloud.com in Wayfarer 3.2. Does anyone have this problem?

    I remember that I was able to login to the SouncCloud in Wayfarer. Unfortunately I don't remember which version of Wayfarer...
  • »31.03.22 - 11:53
    Profile Visit Website
  • IKE
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    IKE
    Posts: 132 from 2009/11/7
    From: Southern CA
    https://m.soundcloud.com

    I used this User Agent string: Mozilla/5.0 (Mobile; Android; rv:48.0) Gecko/48.0 Firefox/48.0 KAIOS/2.0

    Set it as "Custom" in the settings, all the playback codecs turned on, adblocker off, Delete all cookies/caches -- and then Refresh.

    This seemed to work for me. I didn't know I was logged in until I went to the "Library". It would not login with username/password. It read "our robots think you are a robot", or something to that effect. It did login thru a connected Google account.

    [ Edited by IKE 31.03.2022 - 09:13 ]
    IKE

    MacMini G4 1.5Ghz/PowerBook G4 1.67Ghz/PowerMac G5 2.0Ghz DP 7,2 Radeon 9650/256MB

    Join the conversation @ r/morphos
  • »31.03.22 - 16:11
    Profile Visit Website
  • MDW
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    MDW
    Posts: 356 from 2003/7/26
    From: Wroclaw/Poland
    I have tried the solution and... you are right - I can log in to my SoundCloud account. :) Thank you for the solution.

    Unfortunately SoundCloud website is terrible heavy. Almost useless. :(
    I would like to have a lightweight SoundCloud application which allows to login to my account. Maybe created in Hollywood...
  • »31.03.22 - 16:59
    Profile Visit Website
  • IKE
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    IKE
    Posts: 132 from 2009/11/7
    From: Southern CA
    Quote:

    MDW wrote:
    I have tried the solution and... you are right - I can log in to my SoundCloud account. :) Thank you for the solution.

    Unfortunately SoundCloud website is terrible heavy. Almost useless. :(
    I would like to have a lightweight SoundCloud application which allows to login to my account. Maybe created in Hollywood...



    This one is also a good option for speeding up YouTube as well:

    Mozilla/5.0 (Mobile; LYF/F210Q/LYF-F210Q-000-00-10-111219; Android; rv:83.0) Gecko/83.0 Firefox/83.0 KAIOS/2.5 YouTube/1.92.52.J
    IKE

    MacMini G4 1.5Ghz/PowerBook G4 1.67Ghz/PowerMac G5 2.0Ghz DP 7,2 Radeon 9650/256MB

    Join the conversation @ r/morphos
  • »03.04.22 - 03:02
    Profile Visit Website
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    Amigaharry2
    Posts: 988 from 2010/1/6
    From: EU-Austria (Wien)
    @Jacad:
    Please check following URL (with "Medienwiedergabe (mediaplayback)" is active):

    https://www.mopedreifen.at/Motorrad/SUZUKI/VANVAN+125+%28RV125%29.html?id=1704

    And now wait and do nothing! - just look.
    You can see RAM going down continiously and after about 15sec ,a "background tune" appears. After about further 5 mins my G5 (2GB) runs out of memory and Wayfarer dies,,,,,

    Without "Medienwiedergabe" it works normal.

    System: Wayfarer 3.2 and MorphOS 3.16 on a G5 2.3GHz, 2 GB



    [ Editiert durch Amigaharry2 03.04.2022 - 17:30 ]
    Peg2, 3xPowerMac G5, 2xPowerbookG4, 2x MacMiniG4, Efika (again), A3000T and life is never boring.....
  • »03.04.22 - 15:29
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    NewSense
    Posts: 1245 from 2012/11/10
    From: Manchester, UK/GB
    Quote:

    Amigaharry2 wrote: Please check following URL (with "Medienwiedergabe (mediaplayback)" is active):

    https://www.mopedreifen.at ...

    And now wait and do nothing! - just look. You can see RAM going down continiously and after about 15 sec ,a "background tune" appears. After about further 5 mins my G5 (2GB) runs out of memory and Wayfarer dies ....

    Without "Medienwiedergabe" it works normal. .... System: Wayfarer 3.2 and MorphOS 3.16 on a G5 2.3GHz, 2 GB

    @ Amigaharry2 - I used IKE's Custom User Agent (Mozilla/5.0 (Mobile; LYF/F210Q/LYF-F210Q-000-00-10-111219; Android; rv:83.0) Gecko/83.0 Firefox/83.0 KAIOS/2.5 YouTube/1.92.52.J) and with that the page loads as you'd expect and it plays the audio you mention, and that's on a MacMini 1.5GHz, and there's no slow down, and no disappearing RAM. 8-D
    MacMini 1.5GHz,64MB VRAM, PowerBooks A1138/9 (Model 5,8/9),PowerMac G5 2.3GHz(DP), iMac A1145 2.1GHz 20", all with MorphOS v3.17,Airport,Bluetooth,A1016 Keyboard,T-RB22 Mouse,DVD-RW-DL,MiniMax,Firewire/USB2 & MacOSX 10.4/5.
  • »04.04.22 - 06:07
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    Amigaharry2
    Posts: 988 from 2010/1/6
    From: EU-Austria (Wien)
    We use User Agent "Mozilla/5.0 (MorphOS; PowerPC 3_14) Wayfarer/605.1.15 (KHTML, like Gecko)". We (I and some other users) have tested this on different G5 and it allways runs out of memory (only if Mediaplayback is on) in short time.

    See discussion here (German): https://www.a1k.org/forum/index.php?threads/74229/page-10 (starts at #190).

    With your User Agent, RAM goes also down but not so quick: about 2MB every 10-15 secs. I've testet it quite now, till RAM was going down from 1450MB to ~1000MB - and it does'nt stop there........
    Peg2, 3xPowerMac G5, 2xPowerbookG4, 2x MacMiniG4, Efika (again), A3000T and life is never boring.....
  • »04.04.22 - 14:05
    Profile
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2666 from 2003/3/5
    From: Canada
    @Amigaharry2

    I'll take a look, but my options may be limited here - buffering is done via JavaScript with the Media Source player.

    Btw, the a1k link requires registration.

    Edit: OK, I've had a quick look and - at least for me - it doesn't use MediaSource at all (even in Chrome). What it does instead is play a full 1920x1080 video without actually showing the video at all. That appears to trigger some incorrectly handled paths in my player. Should be fixable.

    [ Edited by jacadcaps 04.04.2022 - 22:15 ]
  • »04.04.22 - 17:50
    Profile Visit Website
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2666 from 2003/3/5
    From: Canada
    Quote:

    In one moment the browsing is speedy and then it halts. Any reason for this? When writing something when using WordPress it can be felt a lot. At times the editor is faster and slower.


    (comes from a 3.1 release thread, but adding here for better visibility)

    Yeah, I noticed there's a problem with refresh when typing on some sites. This should be improved in 3.3.
  • »04.04.22 - 20:28
    Profile Visit Website
  • Cocoon
    Cocoon
    Posts: 43 from 2021/4/18
    After updating a MOS installation to 3.16, and running Wayfarer 3.2 from the Applications drawer, it asks a volume named "System". How should this issue be fixed?
  • »10.04.22 - 19:23
    Profile
  • jPV
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    jPV
    Posts: 1890 from 2003/2/24
    From: po-RNO
    Quote:

    Renoir wrote:
    After updating a MOS installation to 3.16, and running Wayfarer 3.2 from the Applications drawer, it asks a volume named "System". How should this issue be fixed?

    Hmm.. there might be something accidently hardcoded to access System: volume, which is the default system partition name when using the automatic partitioner. I bet jaca will fix that to SYS: in the next version, but for now you could assign System: to SYS:
  • »10.04.22 - 19:47
    Profile Visit Website
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2666 from 2003/3/5
    From: Canada
    Check your Wayfarer downloads path. There's no hardcoded System: path in Wayfarer itself.
  • »11.04.22 - 12:35
    Profile Visit Website
  • Butterfly
    Butterfly
    Primax
    Posts: 75 from 2021/7/2
    The link to a website below also includes an embedded video: using Wayfarer I cannot play it. I already asked Jacek and he said that he can play it. Please, can anybody else test it? I have all options (media playback) enabled. Thanks!

    https://www.printables.com/de/model/162690-mister-fpga-multisystem-multiwedge-case
    AmigaOne X5000 @ 2GHz / 4GB RAM / Radeon X1650 / AmigaOS 4.1 Final Edition / MorphOS 3.17
    Amiga1200 / Blizzard 1230 IV / 128 MB RAM / AmigaOS 3.9
  • »13.04.22 - 07:35
    Profile Visit Website
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    Amigaharry2
    Posts: 988 from 2010/1/6
    From: EU-Austria (Wien)
    No. does'nt work here too.
    Thats a YT-Video (https://youtu.be/SEKKvxdV0tk), but even with direct call it crashes after several sec playing.....

    Edit: Seems to be a new problem on YT: Every video seems to crash after several secs! Screen beginns to "melt down".

    [ Editiert durch Amigaharry2 13.04.2022 - 10:31 ]
    Peg2, 3xPowerMac G5, 2xPowerbookG4, 2x MacMiniG4, Efika (again), A3000T and life is never boring.....
  • »13.04.22 - 08:00
    Profile
  • Cocoon
    Cocoon
    Posts: 43 from 2021/4/18
    Quote:

    jacadcaps wrote:
    Check your Wayfarer downloads path. There's no hardcoded System: path in Wayfarer itself.

    Downloads path is Sys:Downloads.

    It is not necessary to assign System: especially to Sys:, e.g. RAM: works as well.
  • »13.04.22 - 09:04
    Profile
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2666 from 2003/3/5
    From: Canada
    Quote:

    Amigaharry2 wrote:
    Edit: Seems to be a new problem on YT: Every video seems to crash after several secs! Screen beginns to "melt down".



    Which codecs did you enable in media settings? What user agent are you using? A trashed picture is *usually* a sign that your CPU is too slow for the selected quality.

    Quote:

    but even with direct call it crashes after several sec playing.....


    If it crashes, do make sure you send the logs.

    [ Edited by jacadcaps 13.04.2022 - 19:33 ]
  • »13.04.22 - 17:32
    Profile Visit Website
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    Amigaharry2
    Posts: 988 from 2010/1/6
    From: EU-Austria (Wien)
    @jacad:
    I'm not sure what is happening here! I have two locations, where I use MorphOS - one with cableconnection and the other one with SIMM-Card-Router.
    I am now at cableconnection and it seems to be OK (G5/2,3GHz)
    The problem was with SIMM-Router on a G5/2,0GHz. Normaly speed of Simm-connection is more than enough (I watched YT 720p without any artefact or else in the past).
    Yesterday every YT-video crashed after a few secons (no changeing any prefs). That means: Not Wayfarer itself crashes, but the movie shows only (really wild) artefacts on the screen (like brocken decoding). Audio was OK.

    Im back at that location next weekend and can test further - perhaps it's a router-problem (?)...
    Peg2, 3xPowerMac G5, 2xPowerbookG4, 2x MacMiniG4, Efika (again), A3000T and life is never boring.....
  • »13.04.22 - 19:11
    Profile
  • Cocoon
    Cocoon
    Posts: 43 from 2021/4/18
    Quote:

    jPV wrote:
    Quote:

    Renoir wrote:
    It is not necessary to assign System: especially to Sys:, e.g. RAM: works as well.

    Maybe Snoopium would reveal what it tries to access from System?


    Unfortunately not... There was no 'System:' in any of the targets Wayfarer tried to open.
  • »16.04.22 - 09:17
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    Amigaharry2
    Posts: 988 from 2010/1/6
    From: EU-Austria (Wien)
    @jacad: Found out that only 480p has this problems. With 360p or 720p it works normal and CPU-load is <90% (G5/2,3GHz).

    Check out https://youtu.be/8NocgzC0waY (skip commercial).
    Peg2, 3xPowerMac G5, 2xPowerbookG4, 2x MacMiniG4, Efika (again), A3000T and life is never boring.....
  • »16.04.22 - 19:05
    Profile
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2666 from 2003/3/5
    From: Canada
    Wayfarer 3.3 is now available!

    - HTTP HEAD requests to resources would poison the Curl disk cache with 0-byte files, leading to websites failing to load/work correctly
    - Minor speed improvements in JavaScriptCore and timing code
    - Improved refresh speeds when typing text on websites showing animated contents as you type
    - The HLS player will iterate through all streams of the master playlist now if a selected sub playlist fails to play
    - Re-worked post-seeking playback restart to avoid auto-start of streams that start playback from non-0 position
    - Fixed audio buffer under-run handling
    - Invisible video streams fixed not to enable overlay
    - Improved invalid certificate error handling UI flows
    - Disabled touch events support

    Big thanks to Michael Rupp of taws.ch for helping me getting TAWS to work in Wayfarer.
  • »26.04.22 - 19:02
    Profile Visit Website
  • IKE
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    IKE
    Posts: 132 from 2009/11/7
    From: Southern CA
    Great news! Testing now! Keep up the good work jacadcaps!
    IKE

    MacMini G4 1.5Ghz/PowerBook G4 1.67Ghz/PowerMac G5 2.0Ghz DP 7,2 Radeon 9650/256MB

    Join the conversation @ r/morphos
  • »26.04.22 - 20:13
    Profile Visit Website
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    NewSense
    Posts: 1245 from 2012/11/10
    From: Manchester, UK/GB
    @ jacadcaps - thanks for the latest update, I'm sure it was more work, which I'm really grateful to you for . . .

    . . . but I still cannot access the ebay message images that only load up as thumbnails. I can see it is a JavaScript issue, as that is in the message field in the bottom of the GUI, but it never triggers the images to load up from where they are kept on ebay's servers, which should open into a larger black bordered window, overlaid on the message window - is this likely to get fixed? :-?

    The reason I get so frustrated by this issue is that I have to get out of mothballs my Windows system to view the images, which is very irritating, as I dislike Windows, as it is so sluggish to do almost everything by comparison. :-/
    MacMini 1.5GHz,64MB VRAM, PowerBooks A1138/9 (Model 5,8/9),PowerMac G5 2.3GHz(DP), iMac A1145 2.1GHz 20", all with MorphOS v3.17,Airport,Bluetooth,A1016 Keyboard,T-RB22 Mouse,DVD-RW-DL,MiniMax,Firewire/USB2 & MacOSX 10.4/5.
  • »27.04.22 - 05:12
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    Amigaharry2
    Posts: 988 from 2010/1/6
    From: EU-Austria (Wien)
    Thanks for update! 480p and skip commercials works now in YT - great!
    Peg2, 3xPowerMac G5, 2xPowerbookG4, 2x MacMiniG4, Efika (again), A3000T and life is never boring.....
  • »27.04.22 - 08:02
    Profile