MorphOS not booting on a PowerMac G4
  • Just looking around
    Zergei72
    Posts: 6 from 2012/11/17
    Ok ...
    got a quicksilver 2002,
    733Mhz, 768MB RAM
    DIGI001 - pci card installed .

    I can't boot from the MorphOS-CD .

    Quark / Openfirmware console failed .
    System : (PowerMac3,5) Rev <>
    CPU0: <PPC7450> Version 0x0000 Revision 0x200
    CPU0: CPUClock 733333331 BUSClock 133160004

    THAT is all I get when I try to boot off the cd .

    tried two brands of CD/DVD-drives .

    dunno 'bout the Graphics-board .

    Please,
    help me out !!!
  • »17.11.12 - 08:01
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    analogkid
    Posts: 626 from 2004/11/3
    From: near myself
    I think you should check out whether you have an ATI or NVidia gfx-board installed.
  • »17.11.12 - 08:17
    Profile
  • Moderator
    Kronos
    Posts: 2099 from 2003/2/24
    There is no QuickSilver2002 with 733MHz, what does exist is a 2001 model:
    http://www.everymac.com/systems/apple/powermac_g4/specs/powermac_g4_733_qs.html

    This one came with a GeForce2 as standard GFX-card (not supported).

    I got a spare Radeon7000 and 9000pro (both Mac-editions) but depending on your location it might be more sensible to look out for one on ebay or suchlike.
  • »17.11.12 - 09:20
    Profile
  • Just looking around
    Zergei72
    Posts: 6 from 2012/11/17
    ok ... got myself a box of display adapters from my neighbor ; (:

    problem is they're all pc versions ;

    how can I make them mac compatible, how do I flash the rom ?

    for all I've gots this PowerMac G4 and a Intel Macbook .
  • »20.11.12 - 19:13
    Profile