Heretic II
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    xyphoid
    Posts: 870 from 2008/7/11
    From: Delaware, USA
    Does Heretic II work on efika? Anyone played it successfully?
  • »10.01.09 - 18:11
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    XzIt
    Posts: 250 from 2005/1/19
    From: Norway
    not sure about that xyphoid, own a pegasos 2..

    but need some help here, trying to run heretic 2 and have some questions.

    lets start at beginning, when installing the game, should i choose yes to config warp3d ?
    if yes what should i choose on these setrtings? i havent configed the file.

    when trying to icon, exe file. snoopdos tells me it needs wizard.library? does it need it?
    the window comes and i can choose my settings.
    in the "Game" section i choose my device, unit and choose use mouse. i leave addon and options blank.
    in the "Display" section i choose use Triple-Buffering and use RTGMaster everything else is grey.
    in the "Paths" section i choose nothing, i quess this is "standard setup" =)
    when i choose "start game" the screen goes to new screen thats grey and nothing happens..

    any clues whats the problem?

    X
  • »20.10.09 - 19:37
    Profile Visit Website
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    koszer
    Posts: 1014 from 2004/2/8
    From: Poland
    Yup, Heretic II works just fine on my Efika.

    @XzIt - Try copying wizard.library to libs: - I remember I did. Not quite sure if that did the trick though.
  • »20.10.09 - 21:43
    Profile
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    amigadave
    Posts: 2715 from 2006/3/21
    From: Lake Arrowhead...
    Where can I find more info about installing Heretic II on my Efika and MacMini?

    Also, what are the chances of getting Descent 2 ported to MorphOS now that it has been ported to AmigaOS4.x?
    MorphOS - The best Next Gen Amiga choice.
  • »21.10.09 - 03:40
    Profile
  • Fab
  • MorphOS Developer
    Fab
    Posts: 1331 from 2003/6/16
    Descent 2 was ported about 4 years ago by itix.
  • »21.10.09 - 04:19
    Profile Visit Website
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 11012 from 2003/5/22
    From: Germany
    > what are the chances of getting Descent 2 ported to MorphOS

    https://morph.zone/modules/newbb_plus/viewtopic.php?topic_id=3936&forum=9
    https://morph.zone/modules/newbb_plus/viewtopic.php?topic_id=3011&forum=10&start=20#37111

    > now that it has been ported to AmigaOS4.x?

    I think it's there for a while already.

    "Date: 27 May 08"
    http://os4depot.net/index.php?function=showfile&file=game/action/d2x.lha

    But MorphOS port has been in existence for some years longer.
  • »21.10.09 - 05:25
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    stephen_robinson
    Posts: 745 from 2007/4/22
    Sorry about the thread Necrophilia, but what do you need to play Heretic 2 on MorphOS, the amiga release?
    eg.
    http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/product_info.php?products_id=370
  • »19.06.11 - 15:33
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    boot_wb
    Posts: 874 from 2007/4/9
    From: Kingston upon ...
    stephen_robinson,

    Quote:

    Sorry about the thread Necrophilia


    I assume you mean necromancy, but hey, each to their own! ;-)
    www.hullchimneyservices.co.uk

    UI: Powerbook 5,6 (1.67GHz, 128MB VRam): OS3.1, OSX 10.5.8
    HTPC: Mac Mini G4 (1,5GHz, 64MB VRam): OS3.1 (ZVNC)
    Audiophile: Efika 5200b (SB Audigy): OS3.1 (VNC + Virtual Monitor)

    Windows free since 2011!
  • »19.06.11 - 15:39
    Profile Visit Website
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    stephen_robinson
    Posts: 745 from 2007/4/22
    I know what I mean... 8-)
  • »19.06.11 - 15:54
    Profile
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 11012 from 2003/5/22
    From: Germany
    > what do you need to play Heretic 2 on MorphOS, the amiga release?

    Yes, at least I'm not aware of any open source reimplementation of this game. http://www.osgameclones.com doesn't list one either.
  • »19.06.11 - 16:23
    Profile
  • TGR
  • Butterfly
    Butterfly
    TGR
    Posts: 100 from 2009/10/27
    From: Scotland
    amigadave,

    I just installed it on my macmini using the amiga cd installer, completed the game without any running issues :-)
    Mini Mac G4 1.25, 1gb ram, 40 gig hdd, Registered Morphos 2.6.
  • »19.06.11 - 20:53
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    stephen_robinson
    Posts: 745 from 2007/4/22
    In that case I'll probably get a copy from Amigakit next time I get paid, had it on PC, still got it the PC version someplace, must give it another go..
  • »20.06.11 - 22:47
    Profile
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    amigadave
    Posts: 2715 from 2006/3/21
    From: Lake Arrowhead...
    Thinking of buying this game, as it seems to run on MorphOS according to a few MorphOS users who have posted to this thread.

    Anyone care to comment on the game? A short review of the game play, how it runs, how the graphics look?

    Are there any extra files or libraries that need to be installed first for this game to run correctly on MorphOS2.7?

    If anyone has this game and no longer wants it as they have played it a few times already and it no longer interests them, I would not be opposed to buying it used from anyone that no longer wants their complete package of this game.

    I am also open to suggestions for other games to run on MorphOS2.7. Preferably without needing E-UAE to run. I am not much of a gamer at all, but thought I would check out this game and any others that run on MorphOS and are recommended by other members here on MZ.org.

    I don't currently own a USB joystick or joypad, but I think I do have a USB to 9pin adapter, so I can use any of my Amiga joysticks in a USB port, but I don't remember how well the response time is when using this adapter, or if it is difficult to assign games to use this USB to 9pin adapter and Amiga joystick, while running MorphOS2.7.

    [ Edited by amigadave 14.04.2012 - 15:57 ]
    MorphOS - The best Next Gen Amiga choice.
  • »15.04.12 - 02:54
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    BSzili
    Posts: 536 from 2012/6/8
    From: Hungary
    Time to resurrect the Heretic II thread.. again :-) I installed the game on my Mac Mini a few days ago. It runs well, but there are a few minor issues.
    I get no texture filtering, except for the skybox, the console background and some sprites.
    There's no music. Is there any way to get the CD audio working on MorphOS? :-?
    I see the jimmies have been rustled.
  • »23.06.12 - 18:22
    Profile Visit Website
  • TGR
  • Butterfly
    Butterfly
    TGR
    Posts: 100 from 2009/10/27
    From: Scotland
    Copy the cd to one of your partitions and make an assign to it in your user-startup
    Code:
    assign Heretic_IIB: DH2:Heretic_IIB



    [ Edited by TGR 23.06.2012 - 19:52 ]
    Mini Mac G4 1.25, 1gb ram, 40 gig hdd, Registered Morphos 2.6.
  • »23.06.12 - 20:46
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    _ThEcRoW
    Posts: 298 from 2008/10/27
    Using pc files on amiga version didn't work?. I'm wondering, because if you have it on pc, it's a pity you have to bought it again. Doesn't use the same estructure on levels like quake, when you put your own levels from the pc version, then run the Amiga executable?.
    Mac Mini G4 1,4ghz 1gb ram & MorphOS 3.11
  • »23.06.12 - 21:32
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    BSzili
    Posts: 536 from 2012/6/8
    From: Hungary
    Umm, I think you have misunderstood me a bit. I wasn't talking about playing the game without the CD in the drive.
    I miss the CDDA music playback. The game used cybppc.device to access the CD on classic amigas, for playing the CD audio music. I'm interested if there's any replacement for it on MorphOS.
    I see the jimmies have been rustled.
  • »23.06.12 - 22:00
    Profile Visit Website
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 11012 from 2003/5/22
    From: Germany
    > Using pc files on amiga version didn't work?. I'm wondering, because if you have it on pc,
    > it's a pity you have to bought it again. Doesn't use the same estructure on levels like quake,
    > when you put your own levels from the pc version, then run the Amiga executable?.

    The Heretic II Amiga executable isn't free, so you have to buy the Hyperion version including data files anyway.
  • »23.06.12 - 22:15
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Divinity
    Posts: 480 from 2009/9/8
    Quote:

    BSzili wrote:
    Umm, I think you have misunderstood me a bit. I wasn't talking about playing the game without the CD in the drive.
    I miss the CDDA music playback. The game used cybppc.device to access the CD on classic amigas, for playing the CD audio music. I'm interested if there's any replacement for it on MorphOS.


    same question, is there a way to use the CD audio music tracks ?
    (Pegasos 2 with DVD and analogic audio cable connected to the mainboard)
    (using ide.device and ID of the DVD is 3)
    (CD audio music tracks are ok if played with Ambient_SoundPlayer)
  • »09.02.20 - 23:48
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Divinity
    Posts: 480 from 2009/9/8
    solved: mixer IN CD was mute

    other question: to see video movies, do I need to create a new video mode 320x200x8bit ?
  • »10.02.20 - 00:30
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Divinity
    Posts: 480 from 2009/9/8
    Quote:

    Divinity wrote:
    solved: mixer IN CD was mute

    other question: to see video movies, do I need to create a new video mode 320x200x8bit ?


    solved: created a new 320x240x8bit mode

    Is It possible to add a SoundBlaster Live PCI card or SoundBlaster 128 PCI card in PowerMac G5 to use correctly the mixer IN CD-ROM ?
    SoundBlaster Live PCI card is 3.3V while SoundBlaster 128 PCI card is 5V
    (app mixer is 1.8 04.12.2010 by IIkka Lehtoranta)
  • »10.02.20 - 01:17
    Profile
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 11012 from 2003/5/22
    From: Germany
    > Is It possible to add a SoundBlaster Live PCI card or SoundBlaster 128 PCI card
    > in PowerMac G5 to use correctly the mixer IN CD-ROM ? SoundBlaster Live PCI
    > card is 3.3V while SoundBlaster 128 PCI card is 5V

    PowerMac G5 PCI(-X) is 3.3V, so 5V-only cards won't fit/work. There has been a thread on the topic of SoundBlaster Live on G5, but no replies so far:

    https://morph.zone/modules/newbb_plus/viewtopic.php?topic_id=12457&forum=11
  • »10.02.20 - 13:04
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Divinity
    Posts: 480 from 2009/9/8
    added a SoundBlaster Live PCI in PowerMac G5 and works very well, same as the CDROM audio in AUX IN of the SoundBlaster Live PCI, all fine
    Mixer is OK to control it

    added at the end a RV280 128mb flashed from PC in the PowerMac G5 and Goa reimplementation of the Warp3D.library is OK
    edited all gfx modes from panel, all fine

    regards
  • »11.02.20 - 00:47
    Profile