Launching SMBFS on bootup
  • Caterpillar
    Caterpillar
    Rats
    Posts: 32 from 2013/1/22
    Hi I am mounting my shared windows drive on morphos via

    SmbFS WORKGROUP=WORKGROUP USER**** PASSWORD=******* VOLUME=PC: SERVICE=*****
    Connected '*****' to 'PC:'; "Break 5" or [Ctrl-C] to stop...

    and it seems to be working well using shell. I have been reading the documentation and it seems that you can use run to launch it on boot via User-Startup

    This is what mine looks like as per documentation, but it seems to not be working. Is there anything you can spot and help me get this going

    ---User-Startup---

    Run >NIL: SmbFS WORKGROUP=WORKGROUP USER=***** PASSWORD=**********
    VOLUME=PC: SERVICE=********
    ;
    ; MorphOS user-startup
    ;
    ; This script is executed on system boot by
    ; startup-sequence. You can make personal
    ; changes in here.
    ;
    ; $VER: user-startup 1.1
    ;

    ; Enable the following to mount the inet-handler. Note that TCP: allows
    ; easy access to internet, and allows scripts to listen for incoming
    ; connections. Some malware could abuse this.
    ;Mount TCP:


    [ Edited by Rats 09.06.2021 - 13:19 ]
  • »09.06.21 - 13:18
    Profile Visit Website
  • MorphOS Developer
    cyfm
    Posts: 442 from 2003/4/11
    From: Germany
    There is a dedicated file s:user-network-startup which is launched after the network TCP/IP stack is started. You should probably move it there.
  • »09.06.21 - 13:54
    Profile Visit Website
  • Caterpillar
    Caterpillar
    Rats
    Posts: 32 from 2013/1/22
    thanks it works now :)
  • »10.06.21 - 09:42
    Profile Visit Website