powerbook G4 ati 9700 screenmode
  • MorphOS Developer
    cyfm
    Posts: 442 from 2003/4/11
    From: Germany
    Quote:

    white schrieb:
    @jacadcaps
    Thank you,
    I have two powerbooks
    G4 1.5ghz ati 9700 64mb 512mb ram
    G4 1.67ghz ati 9700 128mb 2gb ram

    if I use the primary video card everything works perfectly on the external monitor. (1920x1080) with both machines
    if select Mob.1 wayfarer crashes with external monitor (1920x1080)

    Also with version 1.21 when I close the browser either with the menu or with the window gadget the application is not closed.

    @cyfm
    I confirm OWB is smooth with video playback if I use the external monitor with the primary card without using Mob.1
    (only with the G4 with ati 128mb)

    [ Edited by white 04.06.2021 - 18:00 ]


    Due to your tests, I also gave it a quick try on my PBook5,8 with Wayfarer1.21 on an external Mob.1 2560x1080 screen playing some youtube stream and it seemed to work fine. So I guess it needs more details to run into any issues. At least with 128MB vmem it is less likely to run out of video memory but it definitely shouldn't crash as well. It also did set the whole external screen to black once I quitted WF1.21 on that MUI screen.
    Did you send any reports to our internal bugtracker with all your crashes/tests ?
  • »07.06.21 - 09:02
    Profile Visit Website
  • Caterpillar
    Caterpillar
    Posts: 39 from 2019/4/6
    @cyfm
    I have tried many times
    But Wayfarer 1.21 I can never close it I always have to restart the system.
    While watching videos works well it only crashes sporadically.

    Probably even if it is not important if I use qemu with Wayfarer 1.21 the application closes without problems.

    However, taking into account that using qemu I am unable to play videos due to the lack of overlay spoor.

    Could it be somehow related to video playback?
    And then Wayfarer then does not close because something remains pending?

    I searched for previous versions of Wayfarer but can't find them is there a repository with previous versions?
    Thanks again.

    "I would like to try old versions to see if the problem is identical on my system."



    [ Edited by white 11.06.2021 - 11:02 ]
  • »11.06.21 - 09:29
    Profile
  • Caterpillar
    Caterpillar
    Posts: 39 from 2019/4/6
    Wayfarer 1.21 still doesn't close if I watch videos on youtube.
    If, on the other hand, I navigate normally with Wayfarer 1.21, the application closes without problems.

    Is it possible to have some suggestions,
    because it doesn't happen every now and then but always.
    Thank you. :-)
  • »14.06.21 - 15:21
    Profile
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2418 from 2003/3/5
    From: Canada
    It would be helpful to know what WkWebView:* processes stick around when you are shutting down. You can check those with ScoutNG or TaskManager.
  • »14.06.21 - 15:48
    Profile Visit Website
  • Caterpillar
    Caterpillar
    Posts: 39 from 2019/4/6
    @jacadcaps
    I used "Scout"
    it seems that the process that fails to quit is "wayfarer splash" only when I use youtube
    I'd like to make a full report via a "log"
    but i have no idea how to do it
    Is it possible to make a more detailed report?

    here a screenshot with the details of the "wayfarer splash" task:
    https://imgur.com/iusJDhT


    I also tried to force and terminate the process but i can't close it.

    Thank you.

    [ Edited by white 15.06.2021 - 12:30 ]
  • »15.06.21 - 11:21
    Profile
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2418 from 2003/3/5
    From: Canada
    Can you retry opening the Tasks window only after you've quit Wayfarer? Scout doesn't update task names for pthreads, so the threads don't actually show up there. If this problem persists in upcoming Wayfarer 2.0, I'll send you a debug build...
  • »16.06.21 - 20:14
    Profile Visit Website
  • Caterpillar
    Caterpillar
    Posts: 39 from 2019/4/6
    @jacadcaps
    Thank you,
    Here is the new screenshot
    this time I used scout as you suggested
    I closed wayfarer first and then I launched scout.
    After watching a video.

    https://imgur.com/VNJlxaB

    [ Edited by white 17.06.2021 - 13:32 ]
  • »17.06.21 - 12:19
    Profile
  • Caterpillar
    Caterpillar
    Posts: 39 from 2019/4/6
    @jacadcaps
    I tried Wayfarer version 2.0
    Unfortunately for me
    Wayfarer still does not close after watching videos on youtube.
    I have tried many times but the problem remains.
    (only after watching the videos on youtube)

    I sent you a PM with my email in case it is useful for the "log-debug"
    Thanks again.
  • »20.06.21 - 10:11
    Profile
  • MDW
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    MDW
    Posts: 320 from 2003/7/26
    From: Wroclaw/Poland
    Quote:

    white wrote:
    Wayfarer still does not close after watching videos on youtube.


    However it doesn't matter because Wayfarer is not only YouTube-player. :) The application allows to use many more important and more useful activities... :)
  • »20.06.21 - 10:56
    Profile Visit Website
  • Caterpillar
    Caterpillar
    Posts: 39 from 2019/4/6
    @MDW
    Certainly,
    I just don't understand why it only happens to me :-)
    I have not yet read that this happens to others.
    There will be something blocking wayfarer from closing I'd like to fix it.
  • »20.06.21 - 13:34
    Profile
  • MorphOS Developer
    cyfm
    Posts: 442 from 2003/4/11
    From: Germany
    Quote:

    white schrieb:
    @MDW
    Certainly,
    I just don't understand why it only happens to me :-)
    I have not yet read that this happens to others.
    There will be something blocking wayfarer from closing I'd like to fix it.


    Well, yea, I guess the best way to track this down is some debug build from jaca as it doesn't seem to be some generic issue.
  • »20.06.21 - 15:18
    Profile Visit Website
  • Butterfly
    Butterfly
    Mozzerfan
    Posts: 66 from 2016/10/5
    Quote:

    white wrote:
    @MDW
    Certainly,
    I just don't understand why it only happens to me :-)
    I have not yet read that this happens to others.
    There will be something blocking wayfarer from closing I'd like to fix it.


    It doesn't only happen with your machine.
    My sam460, macmini and ibook g4 all do the same.

    https://morph.zone/modules/newbb_plus/viewtopic.php?forum=9&topic_id=12823&post_id=150059&viewmode=flat&sortorder=0&showonepost=1

    https://morph.zone/modules/newbb_plus/viewtopic.php?forum=9&topic_id=12823&post_id=150065&viewmode=flat&sortorder=0&showonepost=1


    [ Edited by Mozzerfan 20.06.2021 - 18:55 ]
  • »20.06.21 - 17:52
    Profile
  • Butterfly
    Butterfly
    MoerBoer
    Posts: 97 from 2019/10/15
    Same issue here with iMac g5 20".

    I've sent Jaca and Piru some screenshots on IRC too. I'm sure they will be able to track it down.
  • »20.06.21 - 17:58
    Profile
  • Caterpillar
    Caterpillar
    Posts: 39 from 2019/4/6
    @All
    It is good news :-)
    Of course only because it will probably be easier to solve this inconvenience.
    Because there are more reports.
    At this point you have to be patient a little wayfarer is a great browser.
    Thanks again for your work.
  • »20.06.21 - 18:36
    Profile