OpenTTD bugs
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Solo_Kazuki
    Posts: 172 from 2006/7/24
    From: Universe:Milky...
    I'm just tried newest version of OpenTTD (v1.10.1) and problem occured when i tried load or save game. When selecting either load or save, mouse is switched off and game looks like suspended. Pressing [ESC] helps, but i cannot save nor load game.

    Edit: Ok, i played some time (about 10-15 minutes) and game suspends when i build truckstation. I don't know if it's fault of suspend or overall something.

    [ Edited by Solo_Kazuki 06.05.2020 - 17:11 ]
  • »06.05.20 - 15:58
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    beworld
    Posts: 377 from 2010/2/10
    From: FRANCE
    The only big bug, it"s "PAUSE GAME" AND SAVE, in deed graphic doesnt refresh... dont know why.

    To save game, when you click on disk, game is not crashed, just tapes your savename and ENTER, that save it... Load worki fine.

    I dont find any fix for that....

    I play about 4-5 hours unless bug.
    You can put debug flag when you launch game, you try to see if any log
    IMac G5 2.1,PowerMac 2.7,PowerBook 1.5
    My MOS ports
  • »06.05.20 - 16:28
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Solo_Kazuki
    Posts: 172 from 2006/7/24
    From: Universe:Milky...
    About saving or loading in most cases there is nothing showing, just "pseudo-suspend". Sometimes requester is shown, but i cannot select or type anything just press [ESC] to "un-suspending" game.

    About this real suspend, it was probably because i was trying load/save or have OWB running. Now everything is working ok (except this unable load/save bug).

    Edit: Sometimes when i try to save just [ENTER] is working. So i can save, but cannot change filename nor select file (also when i'm trying to load).

    [ Edited by Solo_Kazuki 06.05.2020 - 18:44 ]
  • »06.05.20 - 16:57
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    beworld
    Posts: 377 from 2010/2/10
    From: FRANCE
    No When you click on Save, dont touch ... just tape savename (yes you dont see) and ENTER, adn save is ok.

    You Edit: is good !! you can tape savename.... and enter

    Load Game : you can use Load Game in start menu, it's working.

    [ Edité par beworld 06.05.2020 - 20:32 ]
    IMac G5 2.1,PowerMac 2.7,PowerBook 1.5
    My MOS ports
  • »06.05.20 - 19:13
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Solo_Kazuki
    Posts: 172 from 2006/7/24
    From: Universe:Milky...
    I'm playing all the time over 3 hours and game is working fine except this load/save problems, but they can be somehow omitted (i can save once for few tries and load from main menu works ok).

    It will be nice if You can fix this bug, but overall game is still playable with this bug.

    [ Edited by Solo_Kazuki 06.05.2020 - 20:38 ]
  • »06.05.20 - 19:37
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    beworld
    Posts: 377 from 2010/2/10
    From: FRANCE
    i passed on this port a lot of hours.
    But i test again but not sur.... maybe i will have more chance.


    Ok the refresh bug is fix with next release of SDL2 !!
    I found bug :-)

    [ Edité par beworld 06.05.2020 - 22:17 ]
    IMac G5 2.1,PowerMac 2.7,PowerBook 1.5
    My MOS ports
  • »06.05.20 - 19:53
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Solo_Kazuki
    Posts: 172 from 2006/7/24
    From: Universe:Milky...
    Thanks. Now it's working ok.
  • »09.05.20 - 09:45
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    beworld
    Posts: 377 from 2010/2/10
    From: FRANCE
    Last version (1.10.3) available here : https://www.morphos-storage.net/?id=1575057
    IMac G5 2.1,PowerMac 2.7,PowerBook 1.5
    My MOS ports
  • »10.09.20 - 19:34
    Profile Visit Website