New Modern Webkit-based Browser In Development
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2487 from 2003/3/5
    From: Canada
    gmx.net loads here, albeit it needs several minutes on a 2.3GHz G5. The reason it's so slow is simple: very heavy JavaScript. Try to spoof as Safari/iOS, it appears to run a little better.

    I am afraid the only way to improve this is adding JavaScript JIT. But even then, it'll still be slow.

    As for OWB: Odyssey is no longer supported. Don't expect any fixes/changes there.
  • »07.09.21 - 17:42
    Profile Visit Website
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2487 from 2003/3/5
    From: Canada
    Wayfarer 2.6 is now out!

    - Implemented Web Notifications and Download notifications via Magic Beacon. See the FAQ for more information
    - Added browser tab pinning (via tab context menu). Disables tab close button and hotkeys
    - Use Clipboard unit 1 for HTML paste operations like Odyssey does
    - Linked against OpenSSL 3.0
    - Fixed a WebAudio crash on bahn.de
    - Enabled Intersection Observer (fixes github.com)
    - Fixed an issue which caused some of the settings to display wrong state when opening settings for a given host directly from the menu
  • »12.09.21 - 15:10
    Profile Visit Website
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    takemehomegrandma
    Posts: 2697 from 2003/2/24
    Fantastic! :-o
    MorphOS is Amiga done right! :-)
    MorphOS NG will be AROS done right! :-)
  • »12.09.21 - 23:27
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    beworld
    Posts: 448 from 2010/2/10
    From: FRANCE
    Thanks again for all
    IMac G5 2.1,PowerMac 2.7,PowerBook 1.5
    My MOS ports
  • »13.09.21 - 06:56
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    tolkien
    Posts: 394 from 2013/5/29
    You are a fucking master!
    PowerMac G5 - PowerBook G4 - MacMini with MorphOS. Amiga 1200/060 AmigaOS 3.x
  • »13.09.21 - 12:14
    Profile
  • Just looking around
    Posts: 19 from 2021/4/18
    Is it possible to login to a Schibsted account with Wayfarer? What settings are needed? When I have tried that, I get after sending the password a requester asking to download some peculiar file. But if I accept or reject it, login does not happen.
  • »14.09.21 - 18:09
    Profile
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2487 from 2003/3/5
    From: Canada
    I don't even know what 'Schibsted' is. If you want me to look into an issue with some particular site that requires a login, you need to provide test credentials I can use and a description of which steps to take to reproduce the issue.
  • »14.09.21 - 18:50
    Profile Visit Website
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    NewSense
    Posts: 1149 from 2012/11/10
    From: Manchester, UK/GB
    I don't seem to be able to gain access to Parcelforce UK - "https" is not recognised/rejected that includes Parcelforce Track &Trace, even https://www.parcelforce.com.

    I've tried all the User agents and even though I enter the address as "https:// . . . ." it gets rejected with the message "You don't have permission to access "http://www.parcelforce.com/sending-parcel/our-prices" or "http://www.parcelforce.com/TRACK-TRACE" on this server." - so it's converting/rejecting the https - and pretending I've entered it as http - all on its own, but it could be a cookie issue also I suppose? :-?
    MacMini 1.5GHz,10,2,64MB VRAM,1GB,Airport, Bluetooth,A1016 Keyboard,T-RB22 Mouse,DVD-RW-DL+CD-RW,Iomega MiniMax,Belkin 6 port 3 x Firewire/3 x, USB2, MorphOS 3.12, Mac OSX 10.4/10.5, A1138+A1139 PwrBk MOS v3.12,Model 5,8/5,9, & PowerMac G5 2.3GHz(DP)
  • »15.09.21 - 09:29
    Profile
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2487 from 2003/3/5
    From: Canada
    @NewSense

    Works perfectly OK here. As the same web address often points (via DNS) to different server endpoints, you're likely unlucky enough to be pointed towards a misconfigured server. Seen it happen before - not much I can do myself. What IP does it show you when you 'ping www.parcelforce.com' in a shell? (I'm getting 184.29.9.33)
  • »15.09.21 - 13:04
    Profile Visit Website
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    NewSense
    Posts: 1149 from 2012/11/10
    From: Manchester, UK/GB
    @ jacadcaps - I'm getting 2.21.75.72 when I ping www.parcelforce.com which seems like a weird IP to me. :-o

    [UPDATE] I re-checked trying to access parcelforce.com, and I can now actually access the website, but I still get the same strange IP, as above, when I ping it? :-?

    Also, version 2.6 seems a great deal more sluggish to load and respond than v2.5, has anyone else reported that? :-?

    In fact v2.6 is so slow, I've dropped back to version 2.5 as that at least works reasonably fast, and stable, and unlike v2.6 doesn't take an absolute age to load-up, and then take a further long while for it to load up each and every page.
    MacMini 1.5GHz,10,2,64MB VRAM,1GB,Airport, Bluetooth,A1016 Keyboard,T-RB22 Mouse,DVD-RW-DL+CD-RW,Iomega MiniMax,Belkin 6 port 3 x Firewire/3 x, USB2, MorphOS 3.12, Mac OSX 10.4/10.5, A1138+A1139 PwrBk MOS v3.12,Model 5,8/5,9, & PowerMac G5 2.3GHz(DP)
  • »15.09.21 - 19:29
    Profile
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2487 from 2003/3/5
    From: Canada
    Quote:

    I re-checked trying to access parcelforce.com, and I can now actually access the website, but I still get the same strange IP, as above, when I ping it?


    I'd imagine someone else noticed and the server got fixed.

    Quote:

    version 2.6 seems a great deal more sluggish to load and respond than v2.5


    Yours would be the only report like that I've seen so far. I do see a potential issue with notifications, though. Disable them and see if it's any better.

    [ Edited by jacadcaps 16.09.2021 - 15:41 ]
  • »16.09.21 - 13:18
    Profile Visit Website
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    NewSense
    Posts: 1149 from 2012/11/10
    From: Manchester, UK/GB
    @ jacadcaps - With version 2.6 being a problem after I initially installed it, I deleted the entire Curl again since I installed it, and after the second "flush" it seems to be running a lot better/faster now, much more like v2.5 - so I'm OK with it now, so it's all good now. 8-D

    However, I don't see any notifications in Magic Beacon - am I supposed to? It's just a blank space on the Screenbar, with the only text I see in it is when I adjust any of its Settings via the main Screenbar Settings menu option to view all the many Screenbars' Settings and Guido Mersmann's About info "ticks" through the text window. :-?

    I changed the MagicBeacon v1.13 settings to how you showed they should look in the screengrab AFAIK:

    Description ............................. | Notifictn Type|Cfg|-Action-|Command|
    Wayfarer Web Notification | WEBNOTIFY ... | - - | Bubble | %m
    Wayfarer DOWNLOAD .........| DOWNLOAD ... | - - | Bubble | %m

    Hopefully I did that correctly? 8-)
    MacMini 1.5GHz,10,2,64MB VRAM,1GB,Airport, Bluetooth,A1016 Keyboard,T-RB22 Mouse,DVD-RW-DL+CD-RW,Iomega MiniMax,Belkin 6 port 3 x Firewire/3 x, USB2, MorphOS 3.12, Mac OSX 10.4/10.5, A1138+A1139 PwrBk MOS v3.12,Model 5,8/5,9, & PowerMac G5 2.3GHz(DP)
  • »16.09.21 - 18:34
    Profile
  • MorphOS Developer
    geit
    Posts: 956 from 2004/9/23
    Quote:

    NewSense wrote:
    It's just a blank space on the Screenbar, with the only text I see in it is when I adjust any of its Settings via the main Screenbar Settings menu option to view all the many Screenbars' Settings and Guido Mersmann's About info "ticks" through the text window.:-?


    Sure the about information is scrolling through, while in screenbar settings, as it would be stupid to setup a font, trigger an notification to see it, return to settings change it again and so on. It is a setup for the look and nothing more. Therefore a text is constantly scrolling to visualize the current setup.

    I suggest to read the very detailed guide files included, as they provide plenty of information on how to use MagicBeacon.





    [ Edited by geit 17.09.2021 - 03:20 ]
  • »17.09.21 - 02:19
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    NewSense
    Posts: 1149 from 2012/11/10
    From: Manchester, UK/GB
    @ geit - you're spot on/correct - I should read the guide file - it's on my to do list now. 8-D
    MacMini 1.5GHz,10,2,64MB VRAM,1GB,Airport, Bluetooth,A1016 Keyboard,T-RB22 Mouse,DVD-RW-DL+CD-RW,Iomega MiniMax,Belkin 6 port 3 x Firewire/3 x, USB2, MorphOS 3.12, Mac OSX 10.4/10.5, A1138+A1139 PwrBk MOS v3.12,Model 5,8/5,9, & PowerMac G5 2.3GHz(DP)
  • »17.09.21 - 03:45
    Profile
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    emeck
    Posts: 137 from 2014/7/15
    Quote:

    Primax wrote:
    Thanks emeck.

    By the way: This also applies to OWB!
    I accidently accessed this website: https://github.com/AmigaPorts/ACE

    Maybe in fact a font problem...?


    github's page is working again for me. Have you tried it?
    PowerBook 5.2 MorphOS 3.15
    PowerBook 5.8 MorphOS 3.15
    Amiga 1200 BPPC/BVision AOS4.1 FE
  • »17.09.21 - 10:24
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    NewSense
    Posts: 1149 from 2012/11/10
    From: Manchester, UK/GB
    To limit the dreaded "cookie invasion" of online - COOKIE - choices I wanted to access the site to opt out of some of the cookies that I don't want, but the link to Your AD Choices will not trigger with a click on the page link and even if it is opened with a middle-click or right click to open in a background tab once the page is triggered offers nothing more than a blank page. I have tried various User Agents, but with no success. :-(

    Can this issue be addressed/fixed? :-?
    MacMini 1.5GHz,10,2,64MB VRAM,1GB,Airport, Bluetooth,A1016 Keyboard,T-RB22 Mouse,DVD-RW-DL+CD-RW,Iomega MiniMax,Belkin 6 port 3 x Firewire/3 x, USB2, MorphOS 3.12, Mac OSX 10.4/10.5, A1138+A1139 PwrBk MOS v3.12,Model 5,8/5,9, & PowerMac G5 2.3GHz(DP)
  • »17.09.21 - 20:22
    Profile