Crashed continue of my system
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Templario
    Posts: 200 from 2012/4/28
    I have this problem my system under the PowerBook G4, when I boot or reboot the system sometimes show a white window and doesn't load the sytem fully, the log program show this:

    ----------------------------------------------------------------------
    21:02:26 27-dic-17
    68k Exception 2 <Unknown Exception>
    Task 0x200a8ca8 <« Public Screen Manager »>
    Dn[0] 00000010 10108e94 43300000 00000000 200b1440 24000240 200b14e0 20001948
    An[0] 200b1320 200bc9f0 00000000 00000000 200b1460 200a8ca8 20001948 00000000
    PC b6680000 SR 1133

    Sometimes to third time the system is loaded fine others much I have several reboots, even I did a new installation and the problem again is here.
    The problem is the kernel? the system?
    Amiga 500 with ROMs 1.3-2.05 and M-Tec AT 500 with hard disk and 4MB Ram.
    WinUAE + original OS 3.5&3.9
    Sam440ep 800 MHZ + OS 4.1 F.E.
    Sam460ex 1 GHz + OS 4.1 + Update 6. K.O.
    MacMini 1.5 GHz + MorphOS 3.9
    PowerBook G4 1.65 + MorphOS 3.9
  • »27.12.17 - 19:08
    Profile Visit Website
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 1513 from 2003/3/5
    From: Canada
    Remove all 3rd party screenbar modules.
  • »27.12.17 - 20:00
    Profile Visit Website
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    amigadave
    Posts: 2476 from 2006/3/21
    From: Lake Shastina,...
    Quote:

    jacadcaps wrote:
    Remove all 3rd party screenbar modules.


    is the cause related to 3rd party screenbar modules attempting to load before MorphOS has completed starting up itself? If that is the cause, perhaps starting the offending 3rd party screenbar module manually after the system boots would work, and complete removal would not be required.

    Since MorphOS boots so quickly, I would actually be surprised if that was the cause.
    MorphOS - The best Next Gen Amiga choice.
  • »27.12.17 - 23:26
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    koszer
    Posts: 680 from 2004/2/8
    From: Poland
    Quote:

    amigadave wrote:
    I would actually be surprised if that was the cause.


    You might be suprised then...

    P.S. That feeling when you beat Andreas to post a relevant link - priceless :)
  • »28.12.17 - 06:02
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Templario
    Posts: 200 from 2012/4/28
    Quote:

    jacadcaps escribió:
    Remove all 3rd party screenbar modules.

    Thank you for your help, I renamed the drawer and now I boot the first time. Other question is the other problems with graphic drivers for this apple computer, sometimes the workbench screen appear in horizontal stripes and I have reboot the system.
    Amiga 500 with ROMs 1.3-2.05 and M-Tec AT 500 with hard disk and 4MB Ram.
    WinUAE + original OS 3.5&3.9
    Sam440ep 800 MHZ + OS 4.1 F.E.
    Sam460ex 1 GHz + OS 4.1 + Update 6. K.O.
    MacMini 1.5 GHz + MorphOS 3.9
    PowerBook G4 1.65 + MorphOS 3.9
  • »28.12.17 - 12:59
    Profile Visit Website
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 1513 from 2003/3/5
    From: Canada
    Try to reduce screen brightness to zero and increase it back again if that happens.
  • »28.12.17 - 14:54
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Templario
    Posts: 200 from 2012/4/28
    Quote:

    jacadcaps escribió:
    Try to reduce screen brightness to zero and increase it back again if that happens.

    Thanks for your help again.
    Amiga 500 with ROMs 1.3-2.05 and M-Tec AT 500 with hard disk and 4MB Ram.
    WinUAE + original OS 3.5&3.9
    Sam440ep 800 MHZ + OS 4.1 F.E.
    Sam460ex 1 GHz + OS 4.1 + Update 6. K.O.
    MacMini 1.5 GHz + MorphOS 3.9
    PowerBook G4 1.65 + MorphOS 3.9
  • »30.12.17 - 17:21
    Profile Visit Website