The wait for 3.10 :(
  • Jim
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Jim
    Posts: 4063 from 2009/1/28
    From: Delaware, USA
    >Does he have a PowerMac11,2 he could put a GCN1 card into?

    Um, I do, and I have a Radeon HD 7770 that is due to be delivered Monday.
    However, that card has already been sold, so I was planning on just testing it and shipping it out.
    If I can get a LiveCD that will boot on a G5 and support Radeon HD cards, I'm willing to give it a shot.

    What I don't currently have is an Apple compatible PCIe card for that system, so setting up Linux would present some serious challenges.

    >> The X5000 under MorphOS... Again, if you want support delayed further, talk to Mark.

    >You know my stance on this from our discussion 7 months back (see link in comment #58) :-)

    Yes, I know your stance, and I've repeated mine often enough.
    But then my pov is self centered. I'm willing to install what I need to run MorphOS, and OS4 isn't really part of that equation for me (besides, I can run OS4 AND Linux with a 6000 series card, GCN cards aren't supported with acceleration under Linux yet).

    [ Edited by Jim 04.08.2017 - 07:54 ]
    "Magnetic was troubled by my avatars and 'satanic' references" - Jim Igou

    "Never attribute to malice what can more readily explained by incompetence"
  • »04.08.17 - 12:53
    Profile
  • Butterfly
    Butterfly
    Spectre660
    Posts: 77 from 2015/6/30
    https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=99859
  • »04.08.17 - 12:54
    Profile
  • Jim
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Jim
    Posts: 4063 from 2009/1/28
    From: Delaware, USA
    Quote:

    Spectre660 wrote:
    https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=99859


    Enlightening, thanks.
    Well, no need to repeat that.
    Thanks Spectre, have I ever mention what an asset you've been? ;-)

    So, from a hardware stance, it may be possible, but the software has issues.

    BTW - How did you solve this with the AmigaOne ports?
    "Magnetic was troubled by my avatars and 'satanic' references" - Jim Igou

    "Never attribute to malice what can more readily explained by incompetence"
  • »04.08.17 - 13:24
    Profile
  • Butterfly
    Butterfly
    Spectre660
    Posts: 77 from 2015/6/30
    @Jim

    by using fbdev instead of radeon in xorg.config .

    Section "Monitor"
    Identifier "Monitor0"
    EndSection

    Section "Device"
    Identifier "Device0"
    Driver "fbdev"
    EndSection

    Section "Screen"
    Identifier "Screen0"
    Device "Device0"
    Monitor "Monitor0"
    DefaultDepth 24
    SubSection "Display"
    Viewport 0 0
    Depth 24
    EndSubSection
    EndSection
  • »04.08.17 - 14:22
    Profile
  • Jim
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Jim
    Posts: 4063 from 2009/1/28
    From: Delaware, USA
    Quote:

    Spectre660 wrote:
    @Jim

    by using fbdev instead of radeon in xorg.config .

    Section "Monitor"
    Identifier "Monitor0"
    EndSection

    Section "Device"
    Identifier "Device0"
    Driver "fbdev"
    EndSection

    Section "Screen"
    Identifier "Screen0"
    Device "Device0"
    Monitor "Monitor0"
    DefaultDepth 24
    SubSection "Display"
    Viewport 0 0
    Depth 24
    EndSubSection
    EndSection



    As per before, you sir are fantastic.

    I will re-buy an Apple video card to make firmware prompts visible again and will eventually start experimenting with later Radeon HD cards in the G5.

    BUT, boys...I'm still following this guy's lead and buying Aeon hardware, so this isn't a priority.

    My first priority is getting the next cards off to Mark, and the X5000 cpu cooler that Aaron at AOTL gave me for Mark's system (that about a $100 expense on each shipment).
    Then I'll re-buy an Apple X1900GT, and finally I'll get around to replacing this damned HD 6870 I bought (from an eBay seller with about 600 feedback posts all 100% positive no less).

    Any wonder that I test each card that gets shipped to South Africa?

    And this also points out why I so strongly believe we need to support NEW hardware.
    Because troubleshooting used hardware is an f'ing pain in the ass!
    "Magnetic was troubled by my avatars and 'satanic' references" - Jim Igou

    "Never attribute to malice what can more readily explained by incompetence"
  • »04.08.17 - 15:50
    Profile
  • Cocoon
    Cocoon
    Posts: 56 from 2016/3/9
    Quote:

    Jim wrote:
    The X5000 under MorphOS...
    Again, if you want support delayed further, talk to Mark.
    The man has busted his ass getting the remaining Terascale cards up to snuff.
    He has a Radeon HD 7770 and an HD 7850 (as well as a GCN 2ND R7 260X).
    I have a Radeon R5 240 here I haven't shipped to him yet, and plan to add an R7 250 to that.
    I don't know what other GCN cards he might have, but I don't think he has an R9 270 (any of you want to buy him one, feel free to do so).


    I have an HD 7750 and R9 270X that can be lent. Sorry but they cost too much to give away permanently. Any idea how long he would need them?
  • »05.08.17 - 06:37
    Profile
  • Jim
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Jim
    Posts: 4063 from 2009/1/28
    From: Delaware, USA
    Quote:

    Pgovotsos wrote:
    Quote:

    Jim wrote:
    The X5000 under MorphOS...
    Again, if you want support delayed further, talk to Mark.
    The man has busted his ass getting the remaining Terascale cards up to snuff.
    He has a Radeon HD 7770 and an HD 7850 (as well as a GCN 2ND R7 260X).
    I have a Radeon R5 240 here I haven't shipped to him yet, and plan to add an R7 250 to that.
    I don't know what other GCN cards he might have, but I don't think he has an R9 270 (any of you want to buy him one, feel free to do so).


    I have an HD 7750 and R9 270X that can be lent. Sorry but they cost too much to give away permanently. Any idea how long he would need them?


    Thanks, that is considerate of you to offer, but he already has a Radeon 7770 and after thinking about it I realized that the Radeon HD 7850 I've already shipped him covers Pitcairn (albeit Pitcairn Pro not XT), so those gpus are covered.

    What I'd like to obtain now is a Radeon R7 250 or 350 (early models, not 250X or 350X, gpus are different).
    I'll get to it, and btw, the donations are permanent.
    Shipping costs to South Africa, and the value of continued support make this essential.
    "Magnetic was troubled by my avatars and 'satanic' references" - Jim Igou

    "Never attribute to malice what can more readily explained by incompetence"
  • »05.08.17 - 11:00
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    ernsteiswuerfel
    Posts: 156 from 2015/6/18
    From: Funeralopolis
    Quote:

    Spectre660 schrieb:
    https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=99859

    The bug title is a bit misleading. Glamor does work on Big Endian hardware (it does on the Radeon HD 5450 in my PM 11,2). The problem is with the GCN-cards for the time beeing: but the r300-r600 cards run with glamor. If not getting stopped by other bugs. ;-)
    PMac G5 11,2. PMac G5 7,3. PBook G4 5,8. PBook G4 5,6. [MorphOS 3.9 / Gentoo Linux / Ubuntu MATE 16.10] 2 x A1200. ACA-1233/55, ACA1232/40, Indivision AGA Mk2, 4 GiB CF. [Amiga OS 3.9]
  • »06.08.17 - 18:45
    Profile