YAM outgoing Gmail server settings problem
  • Just looking around
    Symbola
    Posts: 11 from 2015/9/22
    From: Plymouth, UK
    I have installed Yam (2.9p1), and have it receiving off my own email server (Raspberry PI), however I send out on a Gmail server (to get around reverse DNS)…

    So incoming is working, but outgoing is failing… Although it works on my Windows PC using Thuderbird, in and out.

    The message I get is:-

    Couldn’t connect to host ‘smtp.gmail.com’
    The mail server is currently down or doesn’t support the smtp protocols.

    But it does work in Thunderbird.

    The settings for outgoing are as follows:-

    Active: checked
    Description: Gmail
    Server/Port: smtp.gmail.com 587
    Connection security: STARTTLS
    Authentication: PLAIN
    User name: my gmail username
    Password: my gmail password
    Server allows 8bit characters: checked
    ‘sent’ folder: Sent

    Any suggestions are very welcome…
  • »21.02.17 - 23:34
    Profile Visit Website
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 8864 from 2003/5/22
    From: Germany
    > I have installed Yam (2.9p1) [...]… Any suggestions are very welcome…

    Try YAM 2.10-dev with AmiSSL v4.
  • »21.02.17 - 23:51
    Profile
  • Just looking around
    Symbola
    Posts: 11 from 2015/9/22
    From: Plymouth, UK
    Thanks for the suggestions…

    I installed Yam 2.10, that said I needed AmiSSL v4…

    When trying to install AmiSSL V.4, I get the following error message:-

    Line: 193
    Command: “copyfiles”
    Error message: Unable to locate file or drawer

    This is a fatal error and the installation process will be terminated

    Contact the auther… … …

    Any suggestions? :)
  • »22.02.17 - 00:11
    Profile Visit Website
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 8864 from 2003/5/22
    From: Germany
    > When trying to install AmiSSL V.4, I get the following error message: [...]
    > Any suggestions? :)

    Install manually:

    1. copy amisslmaster.library to Libs:
    2. copy amissl_v110d.library to Libs:AmiSSL/
    3. copy the certificates to Libs:AmiSSL/Certs/
    4. add "assign AmiSSL: Libs:AmiSSL" to S:user-startup
    5. reboot
  • »22.02.17 - 09:55
    Profile
  • Just looking around
    Symbola
    Posts: 11 from 2015/9/22
    From: Plymouth, UK
    Thanks for that info Andreas, I appreciate your assistance…

    I had a small problem where pre-selection did not work, the window froze, did nothing and disappeared. I turned it off in the configuration (TCP/IP -> Receive mail (POP3) -> Pre-selection), I set it to never…

    I now have a working Yam set up, I'm very happy…

    Thanks again for your help :)
  • »22.02.17 - 18:58
    Profile Visit Website