Postal Open Source
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    Cool_amigaN
    Posts: 628 from 2011/11/30
    Postal has become open source since a week ago, according to major media. How feasible is to port the game on MorphOS? Would love to play the game since I haven't ever touch it on a PC.
    Amiga gaming Tribute: Watch, rate, comment :)
  • »04.01.17 - 13:26
    Profile Visit Website
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    takemehomegrandma
    Posts: 2697 from 2003/2/24
    That would be cool! :-) I have never seen Postal "1" so a port would be greatly appreciated! :-)

    But I absolutely loved Postal 2 (played it through several times). The humor! :lol:

    (Postal 3 completely sucked, big time!)
    MorphOS is Amiga done right! :-)
    MorphOS NG will be AROS done right! :-)
  • »04.01.17 - 13:44
    Profile
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 11438 from 2003/5/22
    From: Germany
    > How feasible is to port the game on MorphOS?

    I'd say very feasible, considering there's an OS4 port already.
  • »04.01.17 - 15:28
    Profile
  • Butterfly
    Butterfly
    waldiamiga
    Posts: 77 from 2007/7/25
    From: Krakow, Poland
    Quote:

    takemehomegrandma wrote:


    But I absolutely loved Postal 2 (played it through several times). The humor! :lol:


    Me too, sick game :)

    MorphOS.pl
    PowerBook G4 1.67GHz|2GB DDR2|ATI Radeon 9700M 128MB|SSD 80GB|TFT 17"|MorphOS 3.1x
    Core i7 Notebook|WinUAE 3.x/AmigaOS4.1x & Icaros Desktop 2.x & QEmu 6.x.x
  • »04.01.17 - 15:49
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    Cool_amigaN
    Posts: 628 from 2011/11/30
    Quote:

    Andreas_Wolf wrote:
    > How feasible is to port the game on MorphOS?

    I'd say very feasible, considering there's an OS4 port already.


    Whoa, fast port indeed! Hope we get Postal on MorphOS too.
    Amiga gaming Tribute: Watch, rate, comment :)
  • »04.01.17 - 21:08
    Profile Visit Website
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    takemehomegrandma
    Posts: 2697 from 2003/2/24
    Quote:

    waldiamiga wrote:
    Quote:

    takemehomegrandma wrote:


    But I absolutely loved Postal 2 (played it through several times). The humor! :lol:


    Me too, sick game :)




    Sick, sick, sick! :-D

    :-)
    MorphOS is Amiga done right! :-)
    MorphOS NG will be AROS done right! :-)
  • »05.01.17 - 01:16
    Profile
  • Butterfly
    Butterfly
    Lord76
    Posts: 61 from 2014/8/31
    From: A1k.org -=Lord=-
    Postal 1+ Postal 2 Great Games, Bullshit ist Postal 3 Bugs Bugs Bugs
    Powerbook G4 A1138
    Vampire V4 Standalone
    Amiga1200 with V1200
    A2000 with with V500+
  • »13.02.17 - 13:39
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    beworld
    Posts: 448 from 2010/2/10
    From: FRANCE
    SDL2 port..... sniffff

    but i check if it's possible to compile with SDL2 's itix
    IMac G5 2.1,PowerMac 2.7,PowerBook 1.5
    My MOS ports
  • »13.02.17 - 14:45
    Profile Visit Website
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    eliot
    Posts: 554 from 2004/4/15
    No, there isn't any ogl support yet.
    regards
    eliot
  • »13.02.17 - 18:13
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    Cool_amigaN
    Posts: 628 from 2011/11/30
    I do have a semi-working postal port from a polish friend on morphos irc channel. It works but with a specific Postal anniversary edition released in eastern Europe and many keys from the keyboard doesn't work which makes it very difficult to be played. Author informed me that it looks like a problem from MorphOS SDL2 version and couldn't do anything else to fix them. Hope Itix one day takes care of them and improves our SDL 2.
    Amiga gaming Tribute: Watch, rate, comment :)
  • »13.02.17 - 20:26
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    beworld
    Posts: 448 from 2010/2/10
    From: FRANCE
    yes.... Itix.... need SDL2 :-)
    IMac G5 2.1,PowerMac 2.7,PowerBook 1.5
    My MOS ports
  • »13.02.17 - 20:28
    Profile Visit Website
  • Caterpillar
    Caterpillar
    Posts: 23 from 2020/12/24
    I have it working but with some issues of course: What it means that all is rendered in a blue tonality?

    Edit: Nevermind - Changed SDL_CreateTexture to another SDL_PIXELFORMAT

    https://www.youtube.com/watch?v=RdUdfmFcDVQ
  • »27.03.21 - 08:22
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    beworld
    Posts: 448 from 2010/2/10
    From: FRANCE
    Thanks CowCat, but i download GOG game... copy res title... and dont working :-(
    I check later if i mistake somethings.
    IMac G5 2.1,PowerMac 2.7,PowerBook 1.5
    My MOS ports
  • »29.03.21 - 20:39
    Profile Visit Website
  • Caterpillar
    Caterpillar
    Posts: 23 from 2020/12/24
    Few things you say. If there's no output, it is a matter of seeing what Snoopium finds. Half of the problems are not a proper POSTAL.INI configuration (sound freq, for example): I left my own there because the original most likely doesn't work. I have SDL2_0_12 lib in my system.

    Also GoG files are taken from linux: Don't know if they can be used directly without install.

    [ Edited by Cowcat 30.03.2021 - 08:30 ]
  • »30.03.21 - 08:28
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    beworld
    Posts: 448 from 2010/2/10
    From: FRANCE
    yes i think problem is POSTAL.INI... i check that
    IMac G5 2.1,PowerMac 2.7,PowerBook 1.5
    My MOS ports
  • »30.03.21 - 10:01
    Profile Visit Website
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    Cool_amigaN
    Posts: 628 from 2011/11/30
    Obviously it must be Postal.INI since the error clearly states:

    "An error occurred while reading from POSTAL.INI.
    See code A101 in Postal Help for more information"

    Hope it gets fixed. I am also using sources from Windows GOG version.
    Amiga gaming Tribute: Watch, rate, comment :)
  • »31.03.21 - 13:14
    Profile Visit Website
  • Caterpillar
    Caterpillar
    Posts: 23 from 2020/12/24
    What loosely says is "not found files".

    First of all POSTAL.INI needs this inside:

    Code:
    [Realms]
    File = res/levels/postal_plus_realms.ini


    If "postal_plus_realms.ini" is another thing, then up to you to change it. But GoG files has that on res/levels

    and then if there are errors about sound data files.

    Code:
    [Audio]
    DeviceRate = 22050
    PainFrequency = 5
    AudioLanguage = 0


    But I did it already with the provided .INI in the uploaded pack.


    Remember: The first time game is run, a "./PostalPlus" dir is created and the POSTAL.INI file is copied there: It must be a POSTAL.INI before game is started from scratch.

    Those are the same kind of problems I had with a Debian version done with the same sources till I figured out.


    [ Edited by Cowcat 31.03.2021 - 18:16 ]
  • »31.03.21 - 18:14
    Profile
  • Butterfly
    Butterfly
    Lord76
    Posts: 61 from 2014/8/31
    From: A1k.org -=Lord=-
    have the same issue, have download postal from gog, then installed on windows, copy the dirs res & title to usb stick. Have extract portal1.lha, put the two dirs inside and klick on postal1-mos. A screen is open and close put out the message: An error occured while reading from "Postal.INI" See Code A101????

    Additional Information, a Dir is created without Name and in the dir is an empty folder named PostalPlus



    [ Editiert durch Lord76 24.04.2021 - 22:21 ]
    Powerbook G4 A1138
    Vampire V4 Standalone
    Amiga1200 with V1200
    A2000 with with V500+
  • »24.04.21 - 21:03
    Profile
  • Caterpillar
    Caterpillar
    Posts: 23 from 2020/12/24
    Lord76 :

    What is on dir res/levels ? Should be "postal_plus_realms.ini" file.

    If there's a different ".ini", rename it.

    The empty folder with dir PostalPlus is correct: Also "gamesave" dir is created later.




    [ Edited by Cowcat 24.04.2021 - 23:07 ]
  • »24.04.21 - 23:07
    Profile
  • Butterfly
    Butterfly
    Lord76
    Posts: 61 from 2014/8/31
    From: A1k.org -=Lord=-
    not working for me:
    In the postal1.lha > POSTAL.INI is a Line: File = res/levels/postal_plus_realms.ini
    In res/levels/ is a file called: postal plus realms.ini without "_" in the name

    First Test i click on postal1-mos Error Code Shows

    Second Test: i renamed File in POSTSL.INI to. "res/levels/postal plus realms.ini"
    Error code shows again

    Third Test:
    I renamed File in res/levels/ from postal plus realms.ini to postal_plus_realms.ini
    Error code shows again

    What is wrong with that?
    Powerbook G4 A1138
    Vampire V4 Standalone
    Amiga1200 with V1200
    A2000 with with V500+
  • »25.04.21 - 11:53
    Profile
  • Caterpillar
    Caterpillar
    Posts: 23 from 2020/12/24
    Let's try this:

    -Remove postal.ini.

    -Create a new postal.ini with only that inside:

    Code:
    [Realms]
    File = res/levels/postal_plus_realms.ini

    [Audio]
    DeviceRate = 22050
    PainFrequency = 5
    AudioLanguage = 0


    Be sure that in res/levels/ there is "postal_plus_realms.ini"

    Important: If there's a postal.ini inside ./PostalPlus/ , delete it.

    And what says Snoopium ?


    [ Edited by Cowcat 25.04.2021 - 14:34 ]
  • »25.04.21 - 14:29
    Profile
  • Butterfly
    Butterfly
    Lord76
    Posts: 61 from 2014/8/31
    From: A1k.org -=Lord=-
    ok, that works, game start i can select new campaign -> select Postal ->Enter but now i am switch to main menu again and again? Whats now wrong?
    Powerbook G4 A1138
    Vampire V4 Standalone
    Amiga1200 with V1200
    A2000 with with V500+
  • »25.04.21 - 17:50
    Profile
  • Caterpillar
    Caterpillar
    Posts: 23 from 2020/12/24
    Means that something still not set properly but almost ready.

    If in my .ini I remove the [realms] part or change the file name, that happens too: Comming back to menu.

    I don't know how the rest of the files or scripts could be different from the linux GOG version or a particular hardware system but....

    ... my suggestion is take my original postal.ini and compare to the one that's created inside
    ./PostalPlus/ Now has more parameters to deal and set by default. Could be one that fails.

    But again important now the changes to try are those on ./PostalPlus/postal.ini: The original ouside this dir now is not read.

    Basically all needed should be done "first" with a clean postal.ini and the new one should not be touched (game sets parameters you do in menu, etc.)

    Yes, I know is a bitch to get it running.
  • »25.04.21 - 19:14
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    Cool_amigaN
    Posts: 628 from 2011/11/30
    Offending command on provided Postal.ini is: GameFilmScale = 1.000000

    Delete the above and the game launches (providing you have renamed "res/levels/postal plus realms.ini" to "res/levels/postal_plus_realms.ini").
    Then, according to Snoopium, fails to load res/levels/single/easy/ehome.rlm (if Player has selected Easy Campaign) and reverts back to Main Menu, though path and file are in place.

    I have also tried to load the Demo and Postal quits while complaining that the file may be missing or corrupt or I don't have the priviliges (lol wrong OS I suppose :P) to open it (say on "res/demos/default1.dmo", though it's also in place) while postal-mos hits 100% cpu throttle and I have to break it on tasks.

    Hope the above helps. Perhaps still easiest way would be just to just share the resources and check them from your side too, or just rip them directly from a win/pc installation I suppose.
    Amiga gaming Tribute: Watch, rate, comment :)
  • »25.04.21 - 19:44
    Profile Visit Website
  • Caterpillar
    Caterpillar
    Posts: 23 from 2020/12/24
    I think the .ini I provided is the default that sources have with the audio part changed that failed on my system (and PC too).

    Using a PC .ini from old CD game or whatever place it didn't work with postal open source version, but anyways is a matter of parameters. I used whatever worked at that time.

    The demos have a path problem but they are really like 30 seconds of not much to see. Worked for linux but oddly enough the linux version I compiled is very unstable.
  • »25.04.21 - 20:12
    Profile