Help for upgrading from 3.15 to 3.16
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Posts: 155 from 2019/4/6
    Hi,
    this is the first time I update morphos from 3.15 to 3.16
    I just need to select during installation
    "update" ?

    for libraries such as "SDL" downloaded from "morphos zone" how does it work remain unchanged or do I have to do something else?

    Thanks for any suggestions,

    and thanks again for your work and this new morphos update.
  • »09.03.22 - 14:02
    Profile
  • jPV
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    jPV
    Posts: 1883 from 2003/2/24
    From: po-RNO
    Yes, select the update option in the installer. If you haven't installed anything in the SYS:MorphOS/ (you have installed SDL libraries to SYS:Libs/ etc) then it all should go well and your own settings and 3rd party software will be preserved. This is a cool solution in MorphOS, it doesn't mix its own files and additional 3rd party files and that makes updating quite fool-proof.

    And if you have made something with SYS:MorphOS/ directory (you really shouldn't), the old files are backupped to SYS:MorphOS_xxxxxx and you can dig out stuff from there always.


    [ Edited by jPV 09.03.2022 - 16:15 ]
  • »09.03.22 - 14:12
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Posts: 155 from 2019/4/6
    @jPV
    Thank you for your answer,
    now I update :-)
  • »09.03.22 - 14:19
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Posts: 155 from 2019/4/6
    @jPV
    I did the update without any problems.

    i just removed "ramfix" from wbstartup
    I hope that's right, because the fix should already be included in morphos 3.16

    I hope ? :-)
    otherwise I put it back
  • »09.03.22 - 16:50
    Profile
  • Butterfly
    Butterfly
    Primax
    Posts: 74 from 2021/7/2
    I am like white...
    But I need to go a step back...
    Updating MorphOS on my X5000: Do I have to put the USB-Image on an USB stick or is there also a way to update MorphOS from the running installation itself...?

    Thanks!
    AmigaOne X5000 @ 2GHz / 4GB RAM / Radeon X1650 / AmigaOS 4.1 Final Edition / MorphOS 3.17
    Amiga1200 / Blizzard 1230 IV / 128 MB RAM / AmigaOS 3.9
  • »09.03.22 - 17:19
    Profile Visit Website
  • MorphOS Developer
    Piru
    Posts: 524 from 2003/2/24
    From: finland, the l...
    Quote:

    white wrote:
    i just removed "ramfix" from wbstartup
    I hope that's right, because the fix should already be included in morphos 3.16


    It is right.
  • »09.03.22 - 17:25
    Profile
  • MorphOS Developer
    geit
    Posts: 979 from 2004/9/23
    Quote:

    Primax wrote:

    Updating MorphOS on my X5000: Do I have to put the USB-Image on an USB stick or is there also a way to update MorphOS from the running installation itself...?


    You should use an USB key for that.

    To be clear you need to boot an official MorphOS media (CD/USB/..) to install, update or repair MorphOS!
  • »09.03.22 - 17:26
    Profile