NEW! The Hungarian Forum
  • Targhan
    Posts: 2833 from 2003/2/8
    From: USA
    Welcome to all of our Hungarian friends! I hope you all find the new forum helpful! A special thanks goes out to Warface, the Hungarian moderator.

    Best Wishes,
    Your MorphZone Staff
  • »15.02.04 - 19:29
    Profile Visit Website
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    warface
    Posts: 653 from 2003/2/24
    From: Hungary
  • »15.02.04 - 19:31
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Chain-Q
    Posts: 341 from 2003/10/12
    From: 1 AU, EU, DE/HU
  • »15.02.04 - 23:55
    Profile Visit Website
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    warface
    Posts: 653 from 2003/2/24
    From: Hungary
  • »15.02.04 - 23:59
    Profile Visit Website
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    bbrv
    Posts: 750 from 2003/2/14
    From: Earth
    Isten hozott!

    :-)

    R&B
  • »16.02.04 - 14:19
    Profile Visit Website
  • Just looking around
    Posts: 9 from 2021/1/19
    Halihó! Üdvözlet mindanyiótoknak!

    Amiga1200, 4000 után PC-s korszak. Kínlódás stb. Hackintosh próba után jutottam arra az elhatározásra, hogy a még fellelhető Mac Minik közül beszerzek egyet. Regisztráltam a MorphOS-t. Most örülök.


    A kérdésem most jönne, remélem tud valamelyiktek rá válaszolni. Ugye MOS is létrehozza a maga Ramdisk-jét, mint anno az amiga s a startup-sequences-ben megadott utasítások alapján létrehoz egy Clipboard, Env, T könyvtárat. No ezek "eltűntek" a MOS Ramdiskből, persze csak a láthatóságuk szűnt meg. Ugyanolyan nevű könyvtárat nem lehet létrehozni, tehát ott vannak,de nem láthatóak. A legnagyobb baj, hogy a dopus4 sem tudja megmutatni s ezért nem működik csak a homokórát tekergeti.

    Van valamelyőtöknek érdemi ötlete? Rég volt az az amigás korszak, akkor profin ment a hibaelhárítás, így ötven felett időbe telik míg visszatérnek az emlékek.

    Köszönöm!

    Amigás Üdv!
    Medcare
  • »19.01.21 - 11:13
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    NewSense
    Posts: 1166 from 2012/11/10
    From: Manchester, UK/GB
    Quote:

    medcare wrote: A kérdésem most jönne, remélem tud valamelyiktek rá válaszolni. Ugye MOS is létrehozza a maga Ramdisk-jét, mint anno az amiga s a startup-sequences-ben megadott utasítások alapján létrehoz egy Clipboard, Env, T könyvtárat. No ezek "eltűntek" a MOS Ramdiskből, persze csak a láthatóságuk szűnt meg. Ugyanolyan nevű könyvtárat nem lehet létrehozni, tehát ott vannak,de nem láthatóak. A legnagyobb baj, hogy a dopus4 sem tudja megmutatni s ezért nem működik csak a homokórát tekergeti.

    Van valamelyőtöknek érdemi ötlete? Rég volt az az amigás korszak, akkor profin ment a hibaelhárítás, így ötven felett időbe telik míg visszatérnek az emlékek....]

    @ medcare (Google Translate) - Én is hozzátettem, hogy próbálja ki a jobb egérgombbal a menü opciót, vagy használja a Nézet váltása gombot, ha "böngésző" ablak módot használ (Környezeti beállítások> Ablak> Böngésző mód opció -> bejelölve / be van jelölve) a MorphOS-on, az "Ikon" nézetről -> "Minden fájl" nézetre váltáshoz, majd ha elégedett ezzel a lehetőséggel, válassza a pillanatképet.

    Azt hiszem, ez csak a probléma - a RAM lemezen alapértelmezés szerint az ENV:, a vágólapok és a T: könyvtárak találhatók, egyszerűen nem láthatja őket, mivel alapértelmezés szerint az Ikon nézetet állítja be, amelyet inkább az Ambientben szeretnék beállítani Beállítások (ugyanaz a Windows opció, mint fent), mint "Miniatűrök"vagy"Minden fájl", a "Nézetmód öröklése" opcióval szintén bejelölték / ketyegett ezért. Üdvözlet vissza. 8-)

    Kár, hogy eddig nem kaptál választ a magyar MorphOS-felhasználóktól, de remélhetőleg ez segít. 8-D

    Könnyű elfelejteni az Amiga operációs rendszer működését hosszú idő után, ha nem használja! :-D
  • »20.01.21 - 00:15
    Profile
  • Just looking around
    Posts: 9 from 2021/1/19
    Itt valami más a gond. A shellt megnyitva egy végeláthatatlan ENV: listát kapok. Olyan, mintha az ENV: létrehozáésakor egy ciklusba ugrana az utasítás. Csak ezért nem akarom újratelepíteni a rendszert. A startup-sequence-t beillesztettem az angol nyelvű hozzászólásomba. Bocsánat a google fordító miatt. Németül még tudnék írni, de a "szakmai", amiga angolt elfelejtettem.

    Üdv!
  • »21.01.21 - 19:21
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    NewSense
    Posts: 1166 from 2012/11/10
    From: Manchester, UK/GB
    @ medcare - Üdv!, Úgy gondolom, hogy most megoldotta a problémát a jPV néhány ötletével, ezért örülök, hogy a rendszere ismét megfelelően működik, élvezze! 8-D
  • »22.01.21 - 00:28
    Profile