Kickstarter: Tower 57 for MorphOS
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    asrael22
    Posts: 385 from 2014/6/11
    From: Germany
    Hmm, works nicely here,
  • »22.06.18 - 20:17
    Profile
  • jPV
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    jPV
    Posts: 1504 from 2003/2/24
    From: po-RNO
    Quote:

    Cool_amigaN wrote:
    Hey, just bought the game, unzipped, clicked launch nothing happens. Clicking the 2 Tower 57 executables on the sub folder doesn't do anything as well.
    Snoopium reports that Background CLI [shellppc.prefs] and updater_mos [IXPPCSTACK] both fail (from the executable of the sub folders). On the main launcher additionally C:IconX window/stack/usershell/wait/delay fails. This is on MorphOS 3.9. Any ideas?

    Do you have executable protection bit (e) set for these files:
    Tower57_Game/Tower57/Tower57_MOS
    Tower57_Game/Tower57/Tower57_MOS_16bit
    Tower57_Game/Tower57/updater_mos
  • »22.06.18 - 22:19
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    beworld
    Posts: 263 from 2010/2/10
    From: FRANCE
    Have you install Mos 3.10 SDK for MOS 3.9 ?
    PowerMac 2.7ghz MOS 3.10
    PowerBook 1.5Ghz MOS 3.10
    My MOS ports
  • »23.06.18 - 07:46
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Cool_amigaN
    Posts: 499 from 2011/11/30
    @jPV If you mean the excutable attribute on the icon info tab it's ticked for every file you listed. I opened on scrible the script (launch icon) and when double clicking I get notification from scrible that the file has changed. So, for sure it is read on. As a matter of fact every file when double clicking reads the hd on the drivelaps screen module.

    @beworld Don't have the SDKinstalled If you mean about the iexmul library I am using the one from latest MorphOS (3.10). Did a flushlib and reverted to old iexemul just to be certain but nothing changed.
    Amiga gaming Tribute: Watch, rate, comment :)
  • »24.06.18 - 21:30
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Cool_amigaN
    Posts: 499 from 2011/11/30
    Daniel helped me to get the game going :) The updater seemed to fail, so just by renaming (or deleting) updater_mos file the game launched (although I won't be able to update in case of a newer version, someone should pack it from me :P). The error was due to T: not mapping properly into ram: because of my setup. The error could affect also OS4 versions of other games developed/ported from Daniel, so leave your setups as intatc as possible :P
    Amiga gaming Tribute: Watch, rate, comment :)
  • »14.07.18 - 08:14
    Profile Visit Website
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    Daytona675x
    Posts: 109 from 2013/12/5
    "The error was due to T: not mapping properly into ram: because of my setup."
    There's nothing "not properly" about your mapping ;-)

    Let me clarify this a bit:

    The T: issue was just a wild guess by me because I remembered that once somebody reported sth. similar on AOS4 ages ago (might even have been with a different game). There, IIRC, this was caused by a constallation of T: being mapped to another partition with a "non-standard" file-system which apparently didn't play nicely with the file-attributes being modified which then caused following IDOS->System calls on files I placed there to fail in such a hard way that things got totally blocked.

    So it was just a shot in the dark, and luckily for Cool_AmigaN it was a hit :-)
    However I didn't further investigate yet what exactly is the cause on MOS. Note that I was able to workaround the issue on AOS4 by doing some changes to the IDOS->System parameters, so it would not happen on AOS4 anymore (at least not on the system of the guy who reported it).

    Luckily this issue is really rare in real world, those two reports are the only ones I ever got regarding this on any Amiga OS variant.
  • »14.07.18 - 10:02
    Profile Visit Website
  • Caterpillar
    Caterpillar
    MorphOSUser
    Posts: 39 from 2012/5/2
    I actually bought this game three days ago!! I LOVE IT! I LOVE THE IDEA of buying new MorphOS applications and especially games! I feel like my ibook G4 is a brand new console all over again! Are there new MorphOS games or applications I can buy?

    MorphOS is way superior over AmigaOS 4.x in my humble opinion!
  • »05.09.18 - 23:54
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    ernsteiswuerfel
    Posts: 280 from 2015/6/18
    From: Funeralopolis
    Quote:

    MorphOSUser schrieb:
    I feel like my ibook G4 is a brand new console all over again! Are there new MorphOS games or applications I can buy?

    If you like new stuff, Wings! Remastered (klick) will come available on MorphOS once the Amiga NG ports are finished. :-) You can also donate to Folio (klick), a new Word Processor for MorphOS.
    Talos II Secure Workstation. [Gentoo Linux] | PMac G5 7,3. PBook G4 5,8. [MorphOS 3.11 / Gentoo Linux] | A1200. ACA-1233, Indivision AGA Mk2. [Amiga OS 3.2]
  • »07.09.18 - 22:41
    Profile
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    Solo_Kazuki
    Posts: 109 from 2006/7/24
    From: Universe:Milky...
    Hello

    I'm thinking about buying this game. But i'm wondering if level updates are also available for this version. I mean there are bigger, upgraded levels added for "base" (Windows) version.
  • »24.05.19 - 07:53
    Profile Visit Website
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    Solo_Kazuki
    Posts: 109 from 2006/7/24
    From: Universe:Milky...
    Ok, i found that it's updated version. Bought game and everything's ok, at least for now. One comment which i have is lack of MMB and scroll/roll support.

    [ Edited by Solo_Kazuki 28.05.2019 - 20:34 ]
  • »25.05.19 - 17:05
    Profile Visit Website
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    Solo_Kazuki
    Posts: 109 from 2006/7/24
    From: Universe:Milky...
    How to update game? I have v19.44 (Amiga Ver. 2) but i know there is (Amiga Ver. 11) already.
  • »26.05.19 - 12:00
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    ernsteiswuerfel
    Posts: 280 from 2015/6/18
    From: Funeralopolis
    Hmm, if I remember correctly the game asked me at the time where updates were available. It downloaded and installed them automatically in this case. Perhaps this mechanism does not work properly when going straihgt from v2 to v11?
    Talos II Secure Workstation. [Gentoo Linux] | PMac G5 7,3. PBook G4 5,8. [MorphOS 3.11 / Gentoo Linux] | A1200. ACA-1233, Indivision AGA Mk2. [Amiga OS 3.2]
  • »26.05.19 - 13:05
    Profile
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    Solo_Kazuki
    Posts: 109 from 2006/7/24
    From: Universe:Milky...
    Have anybody contact with Daytona675x? He was last time on MorphZone half year ago.
  • »27.05.19 - 20:43
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Cool_amigaN
    Posts: 499 from 2011/11/30
    Yeah, if possible I would like a rip also of the latest version from Daytona because my live update doesn't work (long story...). Would be nice if anyone can get in touch with him..
    Amiga gaming Tribute: Watch, rate, comment :)
  • »27.05.19 - 22:00
    Profile Visit Website
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    Solo_Kazuki
    Posts: 109 from 2006/7/24
    From: Universe:Milky...
    It's also not working for me, I have version without any update.
  • »28.05.19 - 06:18
    Profile Visit Website
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    NewSense
    Posts: 766 from 2012/11/10
    From: Manchester, UK/GB
    @ Solo_Kazuki - Daytona675x - Daniel Müßener has a website - GoldenCode, with his details as: Am Langen Weiher 11, 50170 Kerpen, Deutschland, and a direct E-Mail contact on there as well: kontakt [at] goldencode [dot] de, that's if he doesn't respond to any PMs from this site, or anywhere else on a forum/website that he's known to frequent/support, so I'd try that to see if he can help first of all, as it may be an issue he can help us all with. As you brought the matter up, do you want to contact him, or should I? :-?

    UPDATE - OK, I've PM'd and emailed Daytona675x about this issue, so will update this thread when I get a reply. 8-)
    MacMini 1.5GHz,10,2,64MB VRAM,1GB RAM,Airport, Bluetooth,A1016 Keyboard,T-RB22 Mouse,DVD-RW-DL+CD-RW,Iomega MiniMax,Belkin 6 port 3 x Firewire/3 x USB2,MorphOS 3.11,Mac OSX 10.4/10.5,A1138+A1139 PwrBk MOS v3.11,Model 5,8/5,9, & PowerMac G5 2.3GHz (DP)
  • »28.05.19 - 07:13
    Profile
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    Solo_Kazuki
    Posts: 109 from 2006/7/24
    From: Universe:Milky...
    It's no matter who contact him, if You have possibility then do it, please.

    [ Edited by Solo_Kazuki 28.05.2019 - 11:59 ]
  • »28.05.19 - 10:47
    Profile Visit Website
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    Solo_Kazuki
    Posts: 109 from 2006/7/24
    From: Universe:Milky...
    And if you could, ask if there is possibility to buy Battle Squadron MorphOS version somewhere. There was only AmigaOS4/Windows/MacOS version available.

    I'll buy it, preferred digital version if it's available.

    [ Edited by Solo_Kazuki 28.05.2019 - 11:59 ]
  • »28.05.19 - 10:54
    Profile Visit Website
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    Solo_Kazuki
    Posts: 109 from 2006/7/24
    From: Universe:Milky...
    Quote:

    Papiosaur wrote:
    I think a bug in database of the forum...


    It's nothing weird, see "Subject" field when do the reply? You can change subject when needed.
    I was the one who do this, so i'm going back to main topic.

    BTW: Reply on this post, not part about BS.


    [ Edited by Solo_Kazuki 29.05.2019 - 11:17 ]
  • »29.05.19 - 10:17
    Profile Visit Website
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 10449 from 2003/5/22
    From: Germany
    > How or why did this thread title get changed / Hijacked for Battle Squadron?
    > Is it a bug in the forum?

    Replying to a thread gives the opportunity to change the subject of the new comment. The pre-entered subject is copied from the comment that is being replied to. This makes sense for sub-discussions in threaded view (which was removed some years ago). So yes, I consider it a bug that the subject of the most recent comment instead of that of the opening post is what's displayed as thread subject.
    Replying to your comment would normally retain (or rather reinstate after Solo_Kazuki's change back in the preceding comment) the "Battle Squadron" subject of your comment as thread subject, but I changed it manually to the "Tower 57" subject.
  • »29.05.19 - 12:09
    Profile
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 10449 from 2003/5/22
    From: Germany
    > It's nothing weird

    I do think it's weird that whoever happens to reply to a thread can change the displayed thread subject at will. Usually, this ability is reserved for the thread opener (and moderator/webmaster/admin of course).
  • »29.05.19 - 12:22
    Profile