New Modern Webkit-based Browser In Development
  • man
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    man
    Posts: 105 from 2019/11/11
    i m not sure but the size of video is not the same on youtube and i have update hollywood only
    i don t know what happens
    more faster ok for all
    thanks
  • »19.12.23 - 22:33
    Profile
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2971 from 2003/3/5
    From: Canada
    @Primax

    If you are spoofing as Safari/iOS you may need to enable Touch events emulation in Settings for Youtube.
  • »19.12.23 - 22:58
    Profile Visit Website
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    ernsteiswuerfel
    Posts: 545 from 2015/6/18
    From: Funeralopolis
    Can't tell whether 7.0, 7.1 or 7.2 made the difference as I did not check it for some time but now national TV broadcast is working again too with it's menu on my G5.

    YT menu works too now and all in all 7.2 feels a little bit snappier. Nice!
    Talos II. [Gentoo Linux] | PMac G5 11,2. PMac G4 3,6. PBook G4 5,8. [MorphOS 3.18 / Gentoo Linux] | Vampire V4 SA [ApolloOS / Amiga OS 3.2.2]
  • »20.12.23 - 12:04
    Profile
  • man
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    man
    Posts: 105 from 2019/11/11
    finally it s setting.json that cause me a problem with youtube
    no crash with 7.2
  • »20.12.23 - 14:11
    Profile
  • Cocoon
    Cocoon
    SkulleateR
    Posts: 43 from 2023/9/19
    @jacadcaps

    Nice update and the speedup is really noticable, great work :)
  • »21.12.23 - 23:14
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    Cego
    Posts: 712 from 2006/5/28
    From: Germany
    wow! really nice update! The speed increase is even noticable on a 1GHz G4 :)

    @jacadcaps
    is the 3D rendering engine going to speed up rendering even more or will it have a negative impact?

    thank you.
    Pegasos II G4 @1.0GHz, 1GB DDR Ram, Radeon 9200Pro, 240GB SSD+160GB HD, MorphOS 3.18, AmigaOS4.1 FE, Debian 8
  • »22.12.23 - 15:55
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    connor
    Posts: 570 from 2007/7/29
    How can I watch youtbue videos in Wayfarer? I have a PowerBook with 1.67 GHz. I tried the pages www.youtube.com and m.youtube.com. Both take minutes before they show up fully and I can enter a name to search for. Before it the CPU is on highest load and the fan is blowing for a minute or two. On both pages (www and mobile) the videos always say that the video cannot be played in my browser. I also switched to spoofing as Safari/iOS or Amazon stick but it does not start to play a video. Spoofing as Amazon stick it shortly loads a fist picture of the video and then comes back to "this video cannot be played in your browser". I also activated the youtube-no-gradient script but it does not help me. How does it work for others?
    But I have the feeling that it takes so long to load (minutes) that it will not play the videos at a good speed :-/
  • »22.12.23 - 16:53
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    Amigaharry2
    Posts: 1226 from 2010/1/6
    From: EU-Austria (Wien)
    Now I had time to test V7.2. Unfortunately the issue with the download-path occours again - Path of "Save as.." requester is ignored - always saves to the path, given in prefs.

    Btw.: this time I updated by build-in-function of Wayfarer - so it should be OK.
    Peg2, 3xPowerMac G5, 2xPowerbookG4, 2x MacMiniG4, Efika (again), A3000T and life is never boring.....
  • »22.12.23 - 17:28
    Profile
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2971 from 2003/3/5
    From: Canada
    @cego

    What 3d rendering engine?
  • »22.12.23 - 20:28
    Profile Visit Website
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2971 from 2003/3/5
    From: Canada
    @ connor

    Did you enable media playback for Youtube?
  • »22.12.23 - 20:29
    Profile Visit Website
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2971 from 2003/3/5
    From: Canada
    @ Amigaharry2

    Downloads always start in the default directory. When you use Save As..., the file will be renamed/copied to your chosen destination. This is done after the download has finished.
  • »22.12.23 - 20:30
    Profile Visit Website
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    Cego
    Posts: 712 from 2006/5/28
    From: Germany
    I meant using the 2D acceleration of the graphics card. you mentioned something like that not a long time ago
    Pegasos II G4 @1.0GHz, 1GB DDR Ram, Radeon 9200Pro, 240GB SSD+160GB HD, MorphOS 3.18, AmigaOS4.1 FE, Debian 8
  • »22.12.23 - 21:21
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    Amigaharry2
    Posts: 1226 from 2010/1/6
    From: EU-Austria (Wien)
    Quote:

    jacadcaps schrieb:
    @ Amigaharry2

    Downloads always start in the default directory. When you use Save As..., the file will be renamed/copied to your chosen destination. This is done after the download has finished.


    This won't work with big files, If default path is RAM: - PC will run out of memory! I've some files more than 7GB to download. At moment I need to define a HD-Partition for download (which I don't like for smaller, temporary files)
    With V7.1 and all versions before 7.0, downloads where directly be stored in choosen path of "save-as" requester.....
    Tried V7.1-backup again, to be sure, and it works as expected......

    Edit: I found out something very estonishing: I tried now to download a file with OWB, and the download requester stands suddenly on the path, I have set as default in Wayfarer (CacheCD:), despite default path in OWB is RAM:!!! How can this be? I set RAM: manually in OWB download-requester and loaded down a file. Back to Wayfarer, suddenly the requester accepts now different pathes and loads down directly there!! What's going on here? How can OWB influence Wayfarer and vice versa?
    Peg2, 3xPowerMac G5, 2xPowerbookG4, 2x MacMiniG4, Efika (again), A3000T and life is never boring.....
  • »22.12.23 - 23:23
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    Cego
    Posts: 712 from 2006/5/28
    From: Germany
    Somethings wrong with you whole setup it seems. Did you try on a fresh install of MorphOS?
    Pegasos II G4 @1.0GHz, 1GB DDR Ram, Radeon 9200Pro, 240GB SSD+160GB HD, MorphOS 3.18, AmigaOS4.1 FE, Debian 8
  • »23.12.23 - 08:55
    Profile
  • man
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    man
    Posts: 105 from 2019/11/11
    i suggest for speed up to update morphos with easy install the dependencies
    the libs rexxsyslibs in os3.2 classic for exemple or amigafoul
    screenotify.libray?
    i dont know if classes or hollywood have impact
  • »23.12.23 - 09:43
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    Amigaharry2
    Posts: 1226 from 2010/1/6
    From: EU-Austria (Wien)
    Quote:

    Cego schrieb:
    Somethings wrong with you whole setup it seems. Did you try on a fresh install of MorphOS?


    Yes I did - as you know, I have more MOS-Machines - one of them, a MINI, has only a plain installation of MOS to test those things.
    At moment I cannot repeat this problem - I dont know the conditions for that issue.
    Interessting for me is, that all this problems beginns with upgrading Wayfarer to V7.0, - without changeing anything else on this G5.
    Peg2, 3xPowerMac G5, 2xPowerbookG4, 2x MacMiniG4, Efika (again), A3000T and life is never boring.....
  • »23.12.23 - 15:20
    Profile
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2971 from 2003/3/5
    From: Canada
    Quote:

    man wrote:
    i suggest for speed up to update morphos with easy install the dependencies
    the libs rexxsyslibs in os3.2 classic for exemple or amigafoul
    screenotify.libray?
    i dont know if classes or hollywood have impact



    rexxsyslib has no impact on Wayfarer whatsoever. screennotify.library is built into the boot.img and the one you put into LIBS: will never be used. Wayfarer doesn't use any external classes either. Wayfarer does NOT use AmiSSL, NList or any other non-System component.
  • »23.12.23 - 15:32
    Profile Visit Website
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    Amigaharry2
    Posts: 1226 from 2010/1/6
    From: EU-Austria (Wien)
    Could now reproduce the same behavior of Wafarer-Requester on the G5 in my second office. After installing new version of Wayfarer, requester is ignored, Starting OWB one time and leave, requester in Wayfahrer works normal!
    If this Issue occours, filename has during download a cryptic name like 0000.xyz and changes to right name after finishing download. When requester works normal, downloading file has right name from beginning!
    Peg2, 3xPowerMac G5, 2xPowerbookG4, 2x MacMiniG4, Efika (again), A3000T and life is never boring.....
  • »24.12.23 - 09:19
    Profile
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    connor
    Posts: 570 from 2007/7/29
    Quote:

    jacadcaps wrote:
    @ connor

    Did you enable media playback for Youtube?


    Now i did. I did not know it was disabled. Now videos start to play. They just stall after some minutes. But I can restart them and contibue.
  • »24.12.23 - 11:42
    Profile
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    Primax
    Posts: 127 from 2021/7/2
    I do not know if this issue is only here, but I cannot mark text on a website. Only a full, single line.
    AmigaOne X5000 @ 2GHz / 4GB RAM / Radeon X1650 / AmigaOS 4.1 Final Edition / MorphOS 3.17
    Amiga1200 / Blizzard 1230 IV PiStorm32-lite / 128 MB RAM / AmigaOS 3.9
  • »31.12.23 - 11:44
    Profile Visit Website
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    Primax
    Posts: 127 from 2021/7/2
    Nobody else has got these problems? Please let my try to specify:

    It is not possible to mark text (three, ten, or any amount of words, holding the left mouse pressed) in these links:
    https://www.amiga-news.de/en/news/AN-2024-01-00003-EN.html
    https://grindercowboy.itch.io/adventure-1
    https://aminet.net/package/game/role/adms1_1

    But it is possible here:
    https://andyvaisey.itch.io/spheroid

    Can anybody confirm this?
    And if so, what is the difference?
    AmigaOne X5000 @ 2GHz / 4GB RAM / Radeon X1650 / AmigaOS 4.1 Final Edition / MorphOS 3.17
    Amiga1200 / Blizzard 1230 IV PiStorm32-lite / 128 MB RAM / AmigaOS 3.9
  • »02.01.24 - 11:09
    Profile Visit Website
  • Priest of the Order of the Butterfly
    Priest of the Order of the Butterfly
    tolkien
    Posts: 502 from 2013/5/29
    I have tried those websites and can mark text without problems in all of them.
    MorphOS: PowerMac G5 - PowerBook G4 - MacMini.
    Classic: Amiga 1200/060 - A500 PiStorm
  • »02.01.24 - 12:23
    Profile
  • ghh
  • Cocoon
    Cocoon
    ghh
    Posts: 52 from 2017/7/16
    From: Prague
    Primax: Do you have "Emulate Touch Events" set somewhere? If so, turn it off.
  • »02.01.24 - 13:55
    Profile Visit Website
  • Acolyte of the Butterfly
    Acolyte of the Butterfly
    Primax
    Posts: 127 from 2021/7/2
    Quote:

    ghh schrieb:
    Primax: Do you have "Emulate Touch Events" set somewhere? If so, turn it off.


    Turn it on (YouTube), turn it off - for marking texts...

    But yes, this solved my problems! Thanks a lot!!!
    AmigaOne X5000 @ 2GHz / 4GB RAM / Radeon X1650 / AmigaOS 4.1 Final Edition / MorphOS 3.17
    Amiga1200 / Blizzard 1230 IV PiStorm32-lite / 128 MB RAM / AmigaOS 3.9
  • »02.01.24 - 20:56
    Profile Visit Website
  • MorphOS Developer
    jacadcaps
    Posts: 2971 from 2003/3/5
    From: Canada
    Wayfarer 7.3 is now up. WebKit updated to WebKitGTK 2.42.5 which released just 3 days ago.
  • »08.02.24 - 19:37
    Profile Visit Website