-
-
Just looking around
Sziasztok!
Ismét segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy Powermac G4 Mdd gépet,hogy MorphOS-t futassak rajta! Fel is telepítettem gond nélkül viszont van vele egy olyan problémám, hogy nagyon lassú valamiért a rendszer rajta :( A böngésző színte használhatattlan , ugyan ez a helyzet egyes játékoknál is! Jelenleg radeon 9000 Pro kártya van benne 64Gb-vel! A kérdésem az lenne hogy ha vennék egy pc-s videókártyát akkor azt flash nélkül használhatnám ? Tudom hogy MacOS-hez flashelni kell a videókártyát hogy működjön ,de Ha csak MorphOS-hez használnám a gépet? Sajnos nem nagyon találok olyan videókártyát ami gyárilag mac kompatibilis és legalább 128 MB-vel rendelkezik! Ha van is akkor aranyáron! A pc változatok viszont olcsón beszerezhetőek.
Van egy Radeon 9250-es kártyám amit még Pegasos2-es gépemben használtam, azzal be se kapcsolt a Powermac! Aztán olvastam hogy le kell ragasztani a 3.és a 11-es érintkezőt ,hogy engedélyezve legyen powermac gépekbe ,ezt megtettem és utána be is kapcsolt a gép viszont képet nem adott :( De mintha azt olvastam volna hogy radeon 9600 és 9800-as kártyával a 2 érintkező leragasztása után működnie kell!
Előre is köszönöm!
-
»15.12.24 - 08:37