MorphOS on AmigaOne X5000?
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Doffo
    Posts: 487 from 2010/10/14
    From: Nevada
    Only for ones who have a compatible working 3D card in their x5000 for MorphOS, a good starting point is to benchmark Quake III. Here is a thread explaining how to set it up once you have it installed:

    Quake III Benchmarking

    Just run it if you are able to. Nobody with an x5000 has sat down and actually ever did it, or at least even posted about it.

    [ Edited by Doffo 21.08.2018 - 18:06 ]
    -=-=-=-
    YUUUP!
  • »22.08.18 - 00:05
    Profile Visit Website
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 11571 from 2003/5/22
    From: Germany
    > Anyone got any kind of benchmarks of anything with MorphOS running on the x5000??
    > Can be anything really.

    See comment #781:-)
  • »22.08.18 - 00:14
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Doffo
    Posts: 487 from 2010/10/14
    From: Nevada
    Thanks. That settles that. ;)
    -=-=-=-
    YUUUP!
  • »22.08.18 - 00:21
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Doffo
    Posts: 487 from 2010/10/14
    From: Nevada
    Still, who is gonna step up and run some quake III benchmarks on their x5000? Don't even have to play the game, run some commands and watch those FPS go. :D
    -=-=-=-
    YUUUP!
  • »22.08.18 - 00:27
    Profile Visit Website
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    redrumloa
    Posts: 1423 from 2003/4/13
    Quote:

    Doffo wrote:
    Still, who is gonna step up and run some quake III benchmarks on their x5000? Don't even have to play the game, run some commands and watch those FPS go. :D



    Sounds fair enough. OS4 has 3D support finally with Warp3D Nova, right?
  • »22.08.18 - 00:53
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Spectre660
    Posts: 257 from 2015/6/30
    @redrumloa

    No Quake III ports using Warp3D Nova or wrappers available yet .
    Port using GLES4 wrapper awaiting a Warp3D Nova/OpenGLES 2.0 library bug fix release .

    Post # 1 by Kas1e

    Post # 2 by Kas1e

    Bug fixes done and stuff tested works with Radeon SI and Polaris .
    There are 2 wrappers in the works. Gl4ES and EGLWrap .
    Demos that I have access to for both work (Radeon SI and Polaris) but nothing heavy like Quake III to benchmark yet .

    Forgot a 3rd Wrapper , Minigl Reloaded which is a implementation of Minigl via Warp3D Nova.

    Quote:

    redrumloa wrote:
    Quote:

    Doffo wrote:
    Still, who is gonna step up and run some quake III benchmarks on their x5000? Don't even have to play the game, run some commands and watch those FPS go. :D



    Sounds fair enough. OS4 has 3D support finally with Warp3D Nova, right?




    [ Edited by Spectre660 21.08.2018 - 21:53 ]
  • »22.08.18 - 01:29
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Spectre660
    Posts: 257 from 2015/6/30
    AmigaOS 4.1FE using Warp3DSI (Not Warp3DNova)

    X5000/020 - Radeon R9-270X


    IOQuake 3

    1600x1200 = 95.10FPS

    [ Edited by Spectre660 21.08.2018 - 21:59 ]
  • »22.08.18 - 01:58
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Spectre660
    Posts: 257 from 2015/6/30
    Pampers X5000 benchmark from 2016

    Benchmark Configuration


    Quote:

    Doffo wrote:
    Only for ones who have a compatible working 3D card in their x5000 for MorphOS, a good starting point is to benchmark Quake III. Here is a thread explaining how to set it up once you have it installed:

    Quake III Benchmarking

    Just run it if you are able to. Nobody with an x5000 has sat down and actually ever did it, or at least even posted about it.




    [ Edited by Spectre660 21.08.2018 - 22:13 ]
  • »22.08.18 - 02:10
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Doffo
    Posts: 487 from 2010/10/14
    From: Nevada
    Quote:

    Spectre660 wrote:
    Pampers X5000 benchmark from 2016

    Benchmark Configuration


    Quote:

    Doffo wrote:
    Only for ones who have a compatible working 3D card in their x5000 for MorphOS, a good starting point is to benchmark Quake III. Here is a thread explaining how to set it up once you have it installed:

    Quake III Benchmarking

    Just run it if you are able to. Nobody with an x5000 has sat down and actually ever did it, or at least even posted about it.






    Appreciate it. :) Numbers to work with.
    -=-=-=-
    YUUUP!
  • »22.08.18 - 02:21
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Doffo
    Posts: 487 from 2010/10/14
    From: Nevada
    To be sure what demo, demo four or demo001 or which one did you use?

    The person Kas1e, only claims 40 or so fps on demo four? I will just have to make some videos and upload them. Both my MDD G4 and G5 GHz did basically the same on a Radeon 9600. 41 FPS on the 1.5GHz MDD, and 44 on the G5 2 GHz on 1600x1200.
    -=-=-=-
    YUUUP!
  • »22.08.18 - 04:48
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Doffo
    Posts: 487 from 2010/10/14
    From: Nevada
    I just made a video instead to show what all I could squeeze out of an MDD G4 Mac @ 1.5 GHz and a Radeon 9600 card. Least to show we are on the same page as to what demo was benchmarked.

    If you can sometime, make a video of your setup doing the quake 3 demo.

    Quake III Benchmark Mac MDD @ 1.5 GHz w/ Radeon 9600
    -=-=-=-
    YUUUP!
  • »22.08.18 - 05:35
    Profile Visit Website
  • Caterpillar
    Caterpillar
    outrun1978
    Posts: 28 from 2018/7/8
    Well i have just run this now on my X5000 set up in MorphOS3.11

    Using a Sapphire X1650Pro 512MB run under following perameters if this helps to dissect any scores further...

    setenv TGLSYNC 0
    flushlib tinygl.library

    In Quake 3
    r_primitives 2
    timedemo 1
    demo four

    GL Driver default
    GL Extensions ON
    Colour Depth Default
    Fullscreen ON
    Lighting: Lightmap
    Geometric DetaIl: Medium
    Texture Quality 32 bit
    Texture Filter: Trilinear.


    640x480 resolution 1260 frames 6.5 seconds 193.8fps
    800x600 resolution 1260 frames 8.0 seconds 158.4fps
    1024x768 resolution 1260 frames 10.5 seconds 120.3 fps
    1280x1024 resolution 1260 frames 14.21 seconds 88.9 fps





    [ Edited by outrun1978 22.08.2018 - 10:04 ]
  • »22.08.18 - 10:00
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Spectre660
    Posts: 257 from 2015/6/30
    My AmigaOS 4.1FE result is for demo four.

    1280x1024 = 104.9fps

    Quote:

    Doffo wrote:
    To be sure what demo, demo four or demo001 or which one did you use?

    The person Kas1e, only claims 40 or so fps on demo four? I will just have to make some videos and upload them. Both my MDD G4 and G5 GHz did basically the same on a Radeon 9600. 41 FPS on the 1.5GHz MDD, and 44 on the G5 2 GHz on 1600x1200.




    [ Edited by Spectre660 22.08.2018 - 06:51 ]
  • »22.08.18 - 10:33
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Doffo
    Posts: 487 from 2010/10/14
    From: Nevada
    Quote:

    outrun1978 wrote:
    Well i have just run this now on my X5000 set up in MorphOS3.11

    Using a Sapphire X1650Pro 512MB run under following perameters if this helps to dissect any scores further...

    setenv TGLSYNC 0
    flushlib tinygl.library

    In Quake 3
    r_primitives 2
    timedemo 1
    demo four

    GL Driver default
    GL Extensions ON
    Colour Depth Default
    Fullscreen ON
    Lighting: Lightmap
    Geometric DetaIl: Medium
    Texture Quality 32 bit
    Texture Filter: Trilinear.


    640x480 resolution 1260 frames 6.5 seconds 193.8fps
    800x600 resolution 1260 frames 8.0 seconds 158.4fps
    1024x768 resolution 1260 frames 10.5 seconds 120.3 fps
    1280x1024 resolution 1260 frames 14.21 seconds 88.9 fps






    That helps. Thanks. I will give it a try later today.
    -=-=-=-
    YUUUP!
  • »22.08.18 - 10:52
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Doffo
    Posts: 487 from 2010/10/14
    From: Nevada
    Quote:

    Spectre660 wrote:
    My AmigaOS 4.1FE result is for demo four.

    1280x1024 = 104.9fps





    Thanks again. Later on ill get on my MDD to see.
    -=-=-=-
    YUUUP!
  • »22.08.18 - 10:53
    Profile Visit Website
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 11571 from 2003/5/22
    From: Germany
    > OS4 has 3D support finally with Warp3D Nova, right?

    Why "finally"?
  • »22.08.18 - 20:48
    Profile
  • Yokemate of Keyboards
    Yokemate of Keyboards
    Andreas_Wolf
    Posts: 11571 from 2003/5/22
    From: Germany
    > GLES4 wrapper

    ...or GL4ES :-)
  • »22.08.18 - 20:54
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Spectre660
    Posts: 257 from 2015/6/30
    @Andreas_Wolf

    Names get twisted when I reply late pm or early am :-) .
  • »22.08.18 - 21:10
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Doffo
    Posts: 487 from 2010/10/14
    From: Nevada
    Quote:

    Spectre660 wrote:

    My Settings


    I am slacking a bit. I unearthed all of my AGP PC hardware to setup so that if I need to reflash AGP cards back to their PC bios counterparts, then I can. I found a 9800 Pro 128MB AGP card I had flashed 4+ years ago. Can't remember if or why I stopped using it. Something about the smaller bios's being problematic. All is well. Sooner or later I will report back with another video.
    -=-=-=-
    YUUUP!
  • »23.08.18 - 05:42
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Spectre660
    Posts: 257 from 2015/6/30
    Don't know what happened but getting much lower scores today.
    So my new scores X5000/20 .

    1280x1024 = 71.20fps
    1600x1200 = 66.90fps
  • »23.08.18 - 13:59
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Doffo
    Posts: 487 from 2010/10/14
    From: Nevada
    Squeezed out 60.1 FPS on 1280x1024. I am still on the Radeon 9600.

    Hoping I have a GPU heatsink for the 9800. I removed it from the card years ago and only found the card itself. Least I know it is working, but again, it either struggled with the shrunk bios or just locked up playing. But its fun trying out the stuff again.
    -=-=-=-
    YUUUP!
  • »23.08.18 - 21:59
    Profile Visit Website
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Spectre660
    Posts: 257 from 2015/6/30
    I had accidentally set the Geometric Detail setting to High.
    Reset to Medium

    1600x1200=102.7fps

    May be a bug with the .config file as I am getting the 102.7 fps again with the Geometric Detail back at High.

    [ Edited by Spectre660 23.08.2018 - 19:17 ]
  • »23.08.18 - 23:12
    Profile
  • Paladin of the Pegasos
    Paladin of the Pegasos
    redrumloa
    Posts: 1423 from 2003/4/13
    Quote:

    Spectre660 wrote:
    I had accidentally set the Geometric Detail setting to High.
    Reset to Medium

    1600x1200=102.7fps

    May be a bug with the .config file as I am getting the 102.7 fps again with the Geometric Detail back at High.


    This post makes no sense and is contradicting itself a couple times. Probably best to make a video of you running the test demo from soup to nuts.

    Anyhow, I have a Radeon FireGL x3 on the way. I'll bench my G5 next week when it gets here.

    [ Edited by redrumloa 23.08.2018 - 22:07 ]
  • »24.08.18 - 03:07
    Profile
  • Order of the Butterfly
    Order of the Butterfly
    Spectre660
    Posts: 257 from 2015/6/30
    I have very slow upload bandwidth so I no video upload.

    Today's benchmark produces 95.9 in 1600x1200 .

    Settings
  • »24.08.18 - 11:20
    Profile